Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Στα ίχνη της συμμορίας που χτυπά κοσμηματοπωλεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθη ένας 33χρονος ενώ αναζητούνται ακόμα 4 άτομα. Βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και ακριβών ρολογιών

Ένας άνδρας 33 χρόνων Αρμενικής καταγωγής, έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών στο Ηράκλειο, ενώ αναζητούνται ακόμα 4 άτομα, ως μέλη της πολυεθνικής συμμορίας με τα καλάσνικοφ, που το τελευταίο διάστημα “χτυπούσε” κοσμηματοπωλεία σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου.

Όπως γράφει το cretalive.gr στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων από τις πρόσφατες ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Χερσονήσου (στις 10 Ιουλίου) και του Ανισσαρά (στις αρχές Αυγούστου), όπως κοσμήματα κι ακριβά ρολόγια.

Κατά τις πηροφορίες ο 33χρονος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους ληστές και από τους δύο ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στις ληστείες, ωστόσο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή του και αισιοδοξούν πως πολύ σύντομα θα φτάσουν και στην σύλληψη των συνεργών του

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έρευνα, στην οικία του 33χρονου, χθες (11-08-2012) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, που όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αφαιρεθεί από ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην περιοχή της Χερσονήσου, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι, ο 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας, μαζί με ακόμη τέσσερα (4) άγνωστα άτομα, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχε αρχηγικό ρόλο, με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών, μεταξύ των οποίων και οι κάτωθι ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, συγκεκριμένα :

την 10-07-2012 το μεσημέρι, στη Χερσόνησο, πέντε (5) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε κατάστημα κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού όπου, με την απειλή όπλων (Καλάσνικοφ), που κρατούσαν οι δύο από αυτούς, αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας (Δελτίο Τύπου της 11-07-2012).

την 01-08-2012, το βράδυ, στον Ανισαρά Χερσονήσου, τρείς (3) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, το οποίο βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας και με την απειλή όπλων (Καλάσνικοφ) αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας. (Δελτίο Τύπου της 02-08-2012 παράγραφος 1),

Επιπλέον, την 31-07-2012 στην περιοχή ΠΑ.Γ.Ν.Η του Ηρακλείου, δυο (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή βίας, αφαίρεσαν από 43χρονη ημεδαπή, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το εν λογω αυτοκίνητο, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής του 33χρονου και των αγνώστων δραστών, στην ληστεία της 01-08-2012, στην συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

«Σήκωσαν» κι άλλο κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου!

Με τσεκούρι και βαριοπούλα έκαναν κοσμηματοπωλείο… «καλοκαιρινό»

Ληστεία μετά πυροβολισμών στο κοσμηματοπωλείο πασίγνωστου ξενοδοχείου

Εισβολή ληστών με καλάσνικοφ σε κοσμηματοπωλείο

Ηράκλειο: Δύο τραυματίες σε ληστεία κοσμηματοπωλείου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε