Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Στο πειθαρχικό ο παιδοχειρουργός για το θάνατο του μόλις 11 μηνών βρέφους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο εξέτασε τον παιδοχειρουργό, το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τον ιατροδικαστή, το διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής και το διευθυντή της ΜΕΘ.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, η υπόθεση για το θάνατο του μόλις 11 μηνών βρέφους, έφθασε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ,
ενώπιον του οποίου βρέθηκε ο παιδοχειρουργός εμμένοντας στις θέσεις που είχε καταθέσει στο υπόμνημά του, αποδίδοντας το θάνατο του βρέφους σε εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η υποστελέχωση της κλινικής.
Ο ίδιος απάντησε και σε ερωτήσεις εξηγώντας ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται για την τραγική κατάληξη του μωρού.

Το Συμβούλιο κάλεσε επίσης το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Βελεγράκη, τον ιατροδικαστή Μ.Μιχαλοδημητράκη, το διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, καθηγητή χειρουργική Οδ.Ζώρα και το διευθυντή της ΜΕΘ Δημ. Γεωργόπουλο.
Οι γιατροί που εξετάστηκαν διαβεβαίωσαν ότι η παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει πλήρες πρόγραμμα εφημεριών με καθημερινή παρουσία ειδικευμένου γιατρού και πως η κατάληξη του βρέφους οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Το τελικό πόρισμα αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη.
Η επιτροπή συνεδριάζει στις 12:30 μετά το μεσημέρι ενώ θα καλέσει συμπληρωματικά ακόμα τέσσερις μάρτυρες, (τρεις γιατρούς και μια νοσηλεύτρια) για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το τι συνέβη.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Έρευνα για το αγγελούδι που έσβησε στο χειρουργείο

Κρήτη: Από ιατρικό λάθος ο θάνατος του βρέφους – Σε αργία ο γιατρός

Κρήτη:Σκηνές αρχαίας τραγωδίας για τον θάνατο βρέφους,μετά από επέμβαση ρουτίνας!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε