Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: “Βαριά αμέλεια” αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον παιδοχειρουργό και τον θάνατο του βρέφους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μικρή ωστόσο είναι η ποινή που επισείει η “βαριά αμέλεια”, γι’αυτό ο παιδοχειρουργός παραπέμπεται και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου.

“Βαριά αμέλεια” απεφάνθη το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τον παιδοχειρουργό, που  παραπέμφθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της αιτίας θανάτου του 11μηνου βρέφους στην Κρήτη.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive το όργανο της ΔΥΠΕ αποφάσισε, με ψήφους 3 έναντι 1, ότι ο παιδοχειρουργός ευθύνεται για βαριά αμέλεια, ωστόσο δεν του επιβλήθηκε ποινή, καθώς παραπέμπεται σε ακόμη ένα πειθαρχικό συμβούλιο – αυτή τη φορά το Ανώτατο, του Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Cretalive, η απόφαση για τρίτη παραπομπή του γιατρού σχετίζεται με την ποινή που επισείει η κατηγορία της βαριάς αμέλειας, καθώς το ενδεχόμενο 10 μηνών αμισθί εργασίας ή “πάγωμα” της εξέλιξής του για 5 μήνες, θεωρήθηκαν, συγκριτικά μικρές ποινές.

Έτσι ο γιατρός παραπέμπεται στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας,
στο οποίο κρίνεται ακόμη και η παραμονή του στη θέση του…
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μεταξύ των τριών ψήφων, η μία, αυτή του διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Νίκου Κοκκίνη περιελάμβανε πρόταση παραπομπής στο Ανώτατο Συμβούλιο με την εισήγηση της οριστικής παύσης…

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Το αυτοκίνητο της πενταμελούς οικογένειας που έπεσε στη θάλασσα – ΦΩΤΟ

Ξάνθη: Πλημμύρισε ξανά το δημοτικό πάρκινγκ – ΒΙΝΤΕΟ

Εύβοια: Βυτιοφόρο προκάλεσε τον τρόμο στην Αρτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Αναζητούσε ερωτικά “τρίγωνα” μέσω διαδικτύου και… πλήρωνε ακριβά

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε