Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κτηνοτρόφοι Ικαρίας: ”Tη Δευτέρα θα κατέβουμε και θα κάψουμε την Αντιπεριφέρεια Σάμου”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι κτηνοτρόφοι είναι εξαγριωμένοι καθώς περιμένουν να σφάξουν τα ζώα τους για να τα πουλήσουν αλλά η σφαγή δεν παίρνει “πράσινο φως” καθώς υπάρχει κόλλημα από τη μεριά των κτηνιάτρων.

Όπως διαβάζουμε στη samiakignomi.gr κτηνοτρόφοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Κτηνοτρόφων Ικαρίας λένε, πως γι’ αυτούς ήρθε η καταστροφή.

Μετά από υπόσχεση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Παπαθεοφάνους, οι κτηνοτρόφοι περίμεναν ότι σήμερα 15 Μαρτίου θα έρθουν οι απαραίτητες σφραγίδες στον κτηνίατρο της Ικαρίας τον κύριο Θεοδωράκη για να ξεκινήσουν οι σφαγές των ζώων.

Όμως, μετά από επικοινωνία του κτηνιάτρου της Ικαρίας με τη συνάδελφό του στη Σάμο, εκείνος ενημερώθηκε ότι η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων που είναι το συνδικαλιστικό τους όργανο,
δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν στη σφαγή και σφράγιση των αμνοεριφίων θεωρώντας ότι είναι η διαδικασία παράνομη και αντίθετη με τις ευρωπαικές οδηγίες.

Για να μη μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα είναι ότι οι κτηνοτρόφοι δε μπορούν να προχωρήσουν σε σφαγή…

“Έχουμε επενδύσει αυτή την φορά για να σφάξουμε τα κατσίκια μας, έχουμε πάρει τόσες παραγγελίες από επαγγελματίες κρεοπώλες και πάλι για άλλη μια φορά, μας βάζουν εμπόδια” ανέφερε στη samiakignomi.gr ο Ταμίας του συλλόγου των Κτηνοτρόφων Ικαρίας Στέφανος Γιακουμής.

”…δεν μπορούν να παίζουν άλλο μαζί μας και με την επιβίωση των παιδιών μας. Αν μέχρι αύριο Παρασκευή δεν έχουν έρθει οι σφραγίδες στην Ικαρία, εμείς την Δευτέρα το πρωί κατεβαίνουμες στην πρώην Νομαρχία και θα κάψουμε το κτίριο” είπε !

“Όπως μας καίνε αυτοί έτσι θα τους κάψουμε κι εμείς. Έχουμε να σφάξουμε από πέρυσι το Πάσχα. Αυτοί οι κτηνίατροι και οι πολιτικοί κάθε μήνα παίρνουν τον μισθό τους! Εμείς δεν έχουν ούτε ευρώ για να ταίσουμε τα παιδιά μας και τα ζώα. Τώρα θα τελειώσουν και αυτοί μαζί με εμάς”
“Θα μαζέψουμε υπογραφές από όλη την Ικαρία και την Σάμο να φύγουν ως ανεπιθυμητοι από το νομό μας όλοι οι κτηνίατροι που τα βάζουν με έναν ολόκληρο κλάδο” κατέληξε…

Διαβάστε ακόμα:
Βοσκοί μαφιόζοι – Ανάγκασαν άλλον βοσκό να τους “γράψει” 300 κατσίκια

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε