Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κύκλωμα διακίνησης… φονικών αναβολικών: Δεν ήξεραν τι έβαζαν μέσα στα χάπια! Αποκαλυπτικοί διάλογοι

ΦΩΤΟ: astynomia.gr
ΦΩΤΟ: astynomia.gr

– Ένας αστυνομικός και γνωστός ποδοσφαιρικός μάνατζερ εμπλέκονται στο τεράστιο κύκλωμα
– Ο διάλογος που κατέγραψε υπέρ κοριός της ΕΛ.ΑΣ.
– Τα εν λόγω αναβολικά ήταν άκρως επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών, καθώς παρασκευάζονταν με… αλχημείες
– Οι αμοιβές των εργαζομένων ήταν από 1.200 έως 1.400 ευρώ το μήνα
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ευρήματα της αστυνομίας

Με πολυτελή αυτοκίνητα κυκλοφορούσε ο “εγκέφαλος” του τεράστιου κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης ναρκωτικών. Ο μαθηματικός, ο οποίος συνελήφθη, αποτιμούσε την αξία της “εταιρείας” του, πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ. Μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έβγαλε τα τελευταία 5 χρόνια, που τροφοδουτούσε γυμναστήρια και συλλόγους body building, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια από τις αποθήκες του κυκλώματος, που βρισκόταν στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί βρήκαν 45.000 άδειες αμπούλες, τις οποίες και θα γέμιζαν με αναβολικά. Ανάμεσα στους συλληφθέντες δεν υπάρχουν χημικοί ή φαρμακοποιοί, οπότε εκτιμάται ότι έβαζαν μέσα στα αναβολικά ό,τι ήθελαν, με αποτέλεσμα να είναι υψηλός ο κινδυνος για όποιον τα έπαιρνε. 

Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος που κατέγραψε υπερ κοριός της ΕΛ.ΑΣ.:

– Με πήρε κι ο «Χοντρούλης». Έχουμε θέμα εδώ στην Ελλάδα… με πολλά οιδήματα και τέτοια. Πρέπει ν’ αλλάξεις το «πακέτο».
– Ναι… ε;
– Ναι. Είναι κι άλλα, που προκαλούν αρρυθμίες στην καρδιά.
– Don’t worry…

Ο διάλογος αποδεικνύει τον κυνισμό, με τον οποίο αντιμετώπιζαν την επικινδυνότητα των σκευασμάτων τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσαν παράνομα στην αγορά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης πλήρωναν καλά τους εργαζόμενους τους, με τις αμοιβές να είναι από 1.200 έως 1.400 ευρώ το μήνα.

Όπως τόνισε ο Εμμανουήλ Πλουμής, για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής συνολικά 11 Έλληνες, 8 άνδρες και 3 γυναίκες, από τους οποίους ο ένας αποτελεί αρχηγικό μέλος της οργάνωσης και ένας Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν 2 παρασκευαστήρια, μία αποθήκη καθώς και σε 8 κατοικίες που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι για τις παράνομες δραστηριότητές τους. Τα αναβολικά διατίθενταν σε αθλητές που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες “body building”, καθώς και άτομα που επιθυμούσαν την βελτίωση της σωματικής τους εμφάνισης.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει πάνω από 500 αποστολές στο εξωτερικό και αντίστοιχες στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Χρονόπουλο, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, έχοντας διακριτούς ρόλους και δομημένη δράση, ενώ η μεθοδολογία δράσης τους, εντοπίζεται σε τρία επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο επίπεδο της εγκληματικής τους δράσης, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες, με παραγγελίες μέσω διαδικτύου, τις παραλάμβαναν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών από χώρες από Η.Π.Α., Καναδά και Κίνα και πραγματοποιούσαν τις πληρωμές, μέσω εμβασμάτων σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.
Στο δεύτερο επίπεδο, προέκυψε ότι παρασκεύαζαν τα αναβολικά αρχικά σε αποθήκη, σε περιοχή της Αττικής, ενώ στη συνέχεια, λόγω αύξησης της παραγωγής και του κύκλου εργασιών, η παρασκευή τους επεκτάθηκε και σε μονοκατοικία, στα νότια προάστια.

 

 

Και στους δύο χώρους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό για παρασκευή δισκίων χαπιών, γέμισμα φιαλιδίων – αμπουλών και τοποθέτηση των φαρμάκων σε καρτέλες.

Σημειώνεται ότι στους παραπάνω χώρους, αποκλειστική πρόσβαση είχαν τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και 4 άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους, τα οποία εργάζονταν επί πληρωμή για την παρασκευή και τη συσκευασία των αναβολικών.

Μάλιστα, για την αύξηση της παραγωγικότητας τους, τα παραπάνω μέλη εκτός από τους προαναφερόμενους χώρους, εκτελούσαν επιμέρους εργασίες και από τις οικίες τους (επικόλληση ετικετών στις αμπούλες, πακετάρισμα συσκευασιών κ.λπ).

Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο αφορά στην περαιτέρω διακίνηση και διάθεση των αναβολικών στην εγχώρια αγορά και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, για την εμπορική τους δραστηριότητα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, οι εμπλεκόμενοι προμήθευαν με ποσότητες αναβολικών, άτομο, που είχε το ρόλο του μεσάζοντα. Στη συνέχεια το άτομο αυτό τα διακινούσε σε άλλα άτομα (dealers), τα οποία με τη μέθοδο της πυραμίδας αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση και πώληση τους στους τελικούς χρήστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, στην Αττική καθώς και μεμονωμένα άτομα.

Τις αποστολές εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Ζάκυνθος, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθος κ.α.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.), πραγματοποιήσουν τα αρχηγικά μέλη και ένας εργαζόμενος, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών.

Αξιοσημείωτα είναι επίσης, τα μέτρα που λάμβαναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την αποφυγή της σύλληψής τους, καθώς χρησιμοποιούσαν κώδικα επικοινωνίας, ενεργοποιούσαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν σε στοιχεία αλλοδαπών, ενώ στις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Η ελάχιστη τιμή που διατίθονταν τα σκευάσματα, ήταν για τις αμπούλες στα 20€ με 40€ ευρώ ανά συσκευασία, ενώ για τα δισκία στα 10€ ευρώ.

Με βάση τα δεδομένα αυτά θα προσδιοριστεί το κέρδος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου από την φοροδιαφυγή και την απόκρυψη των παράνομων εσόδων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης.

Στα δύο παρασκευαστήρια της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία, παρασκευή και τυποποίηση αναβολικών ουσιών και πρώτων υλών αυτών
– χιλιάδες σκευάσματα αναβολικών ουσιών, τυποποιημένων σε μορφή χαπιών – φιαλιδίων,
– πλήθος, κενού περιεχομένου, χάρτινες συσκευασίες δισκίων – αμπουλών – φιαλιδίων,
– ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με ειδικό εκτυπωτή, από τον οποίο παράγονταν αυτοκόλλητες ταινίες, στις οποίες αναγράφονταν εμπορικές επωνυμίες χαπιών, οι οποίες επικολλούνταν στις συσκευασίες,

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης:

– Στο σπίτι του αρχηγικού μέλους, που συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84.310 Λίρες Αγγλίας, 20.000 Ευρώ, 1.785 δολάρια Καναδά, 4 δολάρια Η.Π.Α., ναρκωτικά δισκία, φιαλίδια ναρκωτικών ουσιών και υλικά συσκευασίας αυτών, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πολυτελές αυτοκίνητο.
– Στο σπίτι του μεσάζοντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.920 Ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και μικροποσότητα κάνναβης.
– Σε σπίτι μεταπωλητή (dealer) βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την παρασκευή αυτών και το χρηματικό ποσό των 5.830 Ευρώ.
– Στα σπίτια των έμμισθων μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την τυποποίηση αυτών και το χρηματικό ποσό των 5.000 Ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα της αστυνομίας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ/ ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε