Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ονόματα “φωτιά” οι… πελάτες

Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Πασίγνωστος -στο Κολωνάκι και όχι μόνο- ιδιοκτήτης bar restaurant, καταζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, καθώς φέρεται εμπλεκόμενος στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο ιδιοκτήτης του γνωστού bar Restaurant, το οποίο είναι στέκι επωνύμων και κοσμικών Αθηναίων, φέρεται από την Ασφάλεια να συμμετείχε στο κύκλωμα, όσον αφορά στην διακίνηση κοκαΐνης και χασίς, αλλά και στο ξέπλυμα του “μαύρου” χρήματος που προερχόταν από την εμπορία των ουσιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα το οποίο ήταν χωρισμένο σε δυο ομάδες, είχε διεισδύσει στα σαλόνια του Κολωνακίου και διακινούσε κοκαΐνη και χασίς, στα κοσμικά κέντρα της περιοχής. Μάλιστα από τις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μελών του κυκλώματος αλλά και πελατών που έχει καταγράψει ο υπέρ-κοριός της Ασφάλειας, παρελαύνουν ονόματα “φωτιά” της κοσμικής Αθήνας, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα εξετάστηκε η εμπλοκή τραγουδίστριας στο κύκλωμα για την οποία όμως δεν προέκυψαν στοιχεία.

Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση βόμβα, για την επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος, προκλήθηκε αναταραχή στους θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου, καθώς όλοι γνώριζαν πως χθες (Τετάρτη 11.02.2016) το πρωί πραγματοποιήθηκε έφοδος στο γνωστό bar restaurant, όπου και αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όμως είχε προλάβει να εξαφανιστεί και πλέον καταζητείται από τις Αρχές στα όρια του Αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία, με μέλη του κυκλώματος στις οποίες γίνεται λόγος με συνθηματικές εκφράσεις όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τόσο για προμήθεια ναρκωτικών και διακίνηση όσο και για τους τρόπους ξεπλύματος του “μαύρου” χρήματος.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, από τις πολύμηνες έρευνες που έχουν διεξάγει για την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος έχουν διαπιστώσει και το τρόπο με τον οποίο οι κατηγορούμενοι ξέπλεναν το “μαύρο” χρήμα από το εμπόριο ναρκωτικών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ξέπλεναν το “μαύρο” χρήμα, είτε αγοράζοντας νυχτερινά κέντρα στο Κολωνάκι και την Γλυφάδα, είτε τα υπενοικίαζαν για ένα χρονικό διάστημα. Παράλληλα προέβαιναν και στην αγορά σκαφών αναψυχής τα οποία στην συνέχεια μεταπωλούσαν.

Η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών

Από το καλοκαίρι και έπειτα από την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος των επωνύμων στην Μύκονο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν στοιχεία τα οποία τους οδήγησαν, αρχικά αμυδρά, στα σκοτεινά μονοπάτια ενός παράλληλου σύνθετου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Έπειτα από πολύμηνες έρευνες τηλεφωνικές και φυσικές παρακολουθήσεις προσώπων οι αστυνομικοί της Δίωξης εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση, σε Κολωνάκι και Γλυφάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 9 άτομα, Έλληνες και Αλβανοί ενώ έχουν κατασχεθεί πάνω από 20 κιλά χασίς και περισσότερα από 200 γραμμάρια κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα συντάσσεται η ογκώδης δικογραφία, η οποία περιέχει εκτός των άλλων συνομιλίες “φωτιά” επώνυμων Αθηναίων, θαμώνων των καταστημάτων του Κολωνακίου, οι οποίοι φέρονται να κάνουν παραγγελίες ναρκωτικών.

Σήμερα Πέμπτη (12.02.2016) αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ παράλληλα στους κοσμικούς κύκλους επικρατεί πανικός, καθώς μόλις ο Εισαγγελέας πάρει στα χέρια του την ογκώδη δικογραφία, θα αρχίσει να καλεί τους επωνύμους που φιγουράρουν στις σελίδες της για να δώσουν εξηγήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε