Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κύκλωμα ναρκωτικών: Αποκαλύψεις για τους 7 Έλληνες που κρατούνται στη Γαλλία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Περίπου δύο τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (20.06.2017)
– Εντοπίστηκαν σε παραλία της νοτιοδυτικής Γαλλίας
– Πάνω από δέκα οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και οι εφτά Έλληνες
– Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι γαλλικές αρχές

 

Οι 7 νεαροί Έλληνες που κρατούνται στην Γαλλία κατηγορούμενοι για κατοχή περίπου 2 τόνων κοκαΐνης, είναι… καθαροί στην Ελλάδα και δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για το παραμικρό παράπτωμα.
Ωστόσο, ο ένας από τους κρατούμενους Έλληνες στην Γαλλική Αστυνομία, έχει καταγωγή από την Πρέβεζα και είναι συγγενής ατόμου, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί το Μάρτιο του 2016 στο μεγάλο κύκλωμα αερομεταφοράς μεταναστών προς την Ιταλία με αεροσκάφη της αερολέσχης Μεσολογγίου, χωρίς όμως το όνομα του νεαρού να εμπλακεί τότε στην υπόθεση.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών, το είχε εξαρθρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών, καθώς η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για μεταφορές κοκαΐνης από και προς την Ιταλία.

Όσον αφορά στην υπόθεση της Γαλλίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές – και αυτές με το σταγονόμετρο – ένας τόνος και 200 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν αρχικά από τους Γάλλους αστυνομικούς στις ακτές της Μιμιζάν, ενώ στα δυο φουσκωτά που επέβαιναν οι τέσσερις από τους επτά Έλληνες βρέθηκαν στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές σε ένα σπίτι στην Λαντ, όπου και συνελήφθησαν οι υπόλοιποι Έλληνες, ένας Αλγερινός ένας Μαροκινός κι ένας Γάλλος.
Οι Αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι και στο υπόγειο βρήκαν άλλα 800 κιλά καθαρής κοκαΐνης, προερχόμενη από την παρτίδα που είχαν κατασχέσει λίγο πριν στις Ακτές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε