Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κυνηγούσαν μετανάστες σε σχολείο την ώρα του μαθήματος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, δίπλα από το 4ο Λύκειο, για να συλλάβει παράνομους μετανάστες.

Όπως διαβάζουμε στο corfupress.com το αποτέλεσμα ήταν, να γίνει καταδίωξη μέσα στο σχολείο (!) και να “βγουν από τα ρούχα τους” οι γονείς.

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Κέρκυρας, η Αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει σε επιχείρηση σύλληψης μεταναστών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, χωρίς πρώτα να φροντίσει να λάβει μέτρα προστασίας των μαθητών ή να εκκενώσει το σχολείο.
Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν αστυνομικοί να καταδιώκουν τους μετανάστες μέσα στο σχολικό συγκρότημα με τους μαθητές και τους καθηγητές παρόντες,
ενώ ένας εκ των μεταναστών που έμεναν στο χώρο συνελήφθη στην ταράτσα του σχολικού κτιρίου!

Οι αστυνομικοί είπαν ότι η επιχείρηση έγινε μετά από καταγγελία πολίτη, ότι μετανάστες πλένονταν γυμνοί δίπλα από το σχολείο,
ωστόσο τα παιδιά υποστηρίζουν ότι δεν είχαν αντιληφθεί οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά μετανάστη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στην Κέρκυρα Γιώργος Κωνστάντης, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, είπε ότι δεν υπήρχε ούτε προκλήθηκε κανένας κίνδυνος γιατί η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί.
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι οι ίδιοι κίνδυνοι θα μπορούσαν θεωρητικά να υπάρξουν αν γινόταν μια επιχείρηση σύλληψης κακοποιού σε ένα δρόμο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ τα έβαλε με το Σύλλογο Γονέων

Ο κύριος Κωνστάντης, από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στάση του υποστηρίζοντας ότι ασχολείται με την καταδίωξη μεταναστών αντί να αναδείξει τα όσα προβλήματα έχει το σχολείο τους: “Εκείνο που μας προβληματίζει όλους σαν αστυνομία είναι το γεγονός ότι έχει αναδειχθεί και έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις μία επιτυχημένη εκ του αποτελέσματος επιχείρηση της Αστυνομίας η οποία ήταν επιχείρηση ρουτίνας, συμβαίνει σε καθημερινή βάση αυτό το πράγμα, και δεν έχουν αναδειχθεί τα τόσα μύρια άλλα προβλήματα που υπάρχουν και στο δικό τους σχολείο αλλά και σε άλλα σχολεία όπως στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπήρξε η παραμικρή ανάδειξη του προβλήματος ότι δίπλα από την ώρα του μαθήματος, που έκαναν μάθημα τα παιδιά τους, διαβιούσαν παράνομοι μετανάστες. Και εμείς δεν τα βάζουμε με τους παράνομους μετανάστες διότι τους σεβόμαστε απόλυτα”.

Για την ιστορία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες από την Αλγερία, τη Συρία και τη Λιβύη, ηλικίας 37, 19 και 29 ετών. Επίσης, συνελήφθη στην ταράτσα του σχολικού συγκροτήματος, ένας 19χρονος από τη Συρία, ύστερα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Διαβάστε ακόμα:

Κομοτηνή: Ξεσηκωμός μεταναστών στο χώρο φιλοξενίας – Τα έσπασαν όλα και τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς! ΦΩΤΟ & BINTEΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε