Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαμία: Εξαρθρώθηκε σπείρα με ανήλικο που είχε ρημάξει σπίτια και μαγαζιά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τριανταέξι κλοπές σε μαγαζιά και σπίτια είχαν διαπράξει στην περιοχή της Φθιώτιδας, τα τρία μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 11ης Μαΐου 2011 στη Λαμία, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τρία άτομα ηλικίας 22, 20 και 17 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.

Ειδικότερα, υστερα από αστυνομικό έλεγχο, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας οι δύο δράστες, ηλικίας 20 και 17 ετών, για απόπειρα κλοπής σε βάρος ιδιοκτήτη εργοστασίου ξυλείας στη Λαμία Φθιώτιδας.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες μαζί με δύο ακόμη άτομα ηλικίας 22 και 23 ετών, από τους οποίους ο πρώτος συνελήφθη και ο δεύτερος αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, και είχαν διαπράξει τριάντα έξι κλοπές σε οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, με την παρουσία Εισαγγελέα, στην οικία του 20χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πτυσσόμενο στιλέτο, έναςφορητός Η/Υ, ένα ζεύγος γάντια, ένα κοφτάκι, τέσσερα μαχαίρια, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων, ένα ζεύγος χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσές αλυσίδες και δύο χρυσά δαχτυλίδια.

Σε βάρος τριών ακόμη ατόμων, ηλικίας 53, 61 και 27 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς ο 20χρονος συλληφθείς διέθετε σε αυτούς κλοπιμαία.

Τα προϊόντα κλοπών που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος του 20χρονου δράστη, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Λαμίας και Άμφισσας για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και η ταυτότητα των κλεπταποδόχων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε