Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Έκανε αγορές με κλεμμένες πιστωτικές!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η μεγαλύτερη… διαδικτυακή απάτη του 2010 – Διαβάστε τα βήματα της κομπίνας

Δράστης ένας 24χρονος. Έκλεβε  φακέλους με πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών και αφού υπέκλεπτε τους αριθμούς και άλλα προσωπικά στοιχεία, επέστρεφε τους φακέλους στα αρχικά τους σημεία, για να μην υποψιαστούν τα θύματα το παραμικρό. Στη συνέχεια, έκανε χρήση των στοιχείων. Αγόραζε από το Ίντερνετ προϊόντα, μόνο που ο λογαριασμός πήγαινε σε άλλον! 

Η απάτη άρχισε να ξεσκεπάζεται στις 9 Μαρτίου.  Το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε μετά την καταγγελία ιδιοκτήτη εταιρίας εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με την οποία είχε δεχθεί ηλεκτρονική παραγγελία από άγνωστο άτομο, που χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα, χωρίς τη γνώση και την έγκριση του νόμιμου κατόχου της. 

Μετά από αδιάκοπες έρευνες, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου. Έγινε έφοδος στο σπίτι του και το συνέλαβαν. Κατασχέθηκαν  συσκευές υψηλής τεχνολογίας, την κατοχή των οποίων αδυνατούσε να αιτιολογήσει, μία επιμελώς κρυμμένη πιστωτική κάρτα τρίτου προσώπου, ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, αποδείξεις αγοράς προϊόντων από διαδικτυακά καταστήματα, καθώς και μία γυναικεία ταυτότητα. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, με τις κατηγορίες της απάτης μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης απορρήτων και της υπεξαγωγής εγγράφων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε