Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάρισα: Καταδικάστηκαν 25 άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε παρόμοιες ποινές με τις αρχικές, καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας 26 άτομα τα οποία συμμετείχαν σε ευρύ κύκλωμα τοκογλυφίας, το οποίο δρούσε επί χρόνια στην Λάρισα και εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2006, προκαλώντας πανελλήνια αίσθηση…

Συγκεκριμένα από τους 26 κατηγορούμενους που συμμετείχαν σε εκβιασμούς, απάτες και λοιπές εγκληματικές πράξεις και είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο καταδίκασε και πάλι, με τις ίδιες κατηγορίες, πλην ελάχιστων διαφορών, τον βασικό πυρήνα των επτά, χωρίς ελαφρυντικά.

Διαφοροποίηση υπήρξε στην επιμέτρηση των ποινών, που μειώθηκαν, καθώς η ανώτερη ποινή κάθειρξης των 25 ετών κατέβηκε στα 22, ενώ η κατώτερη των 16 ετών μειώθηκε στα 13 χρόνια. Οι επτά οδηγήθηκαν και πάλι στη φυλακή. Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ένας κρίθηκε αθώος από κάθε κατηγορία.

Άλλοι δέκα εκ των κατηγορουμένων, που αντιμετώπιζαν επιμέρους κατηγορίες, ως συνεργοί σε ορισμένες εκ των πράξεων των επτά, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 ετών έως ενός έτους, αφού τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Οι ποινές αυτές μετατράπηκαν προς 4,40 ή 5 ευρώ ημερησίως ή ανεστάλησαν επί τριετία. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν και τέσσερις γυναίκες της οικογένειας των βασικών κατηγορούμενων.

Για τους οκτώ πράκτορες του ΟΠΑΠ οι οποίοι μετείχαν στο κύκλωμα, αμβλύνθηκε η πρωτόδικη κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε απλή συνέργεια και η αρχική ποινή των 3 ετών φυλάκισης μειώθηκε σε 2 έτη. Για όλους είχε αναγνωριστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και επιπλέον σήμερα αναγνωρίστηκε σε ορισμένους πράκτορες και αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2006, ένα μήνα αφού ήρθε στο φώς το θέμα, μετά από πρόταση του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, αποφασίστηκε ο ορισμός ειδικού εφέτη ανακριτή για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Λάρισας, ενώ η ανακριτική διαδικασία κράτησε 15 μήνες.

   

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε