Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λάρισα: Οικογενειακή επιχείρηση περνούσε θηλιές στους λαιμούς εμπόρων!

Λάρισα: Οικογενειακή επιχείρηση περνούσε θηλιές στους λαιμούς εμπόρων!

Πατέρας και δυο γιοι του συνελήφθησαν στη Λάρισα με την κατηγορία της τοκογλυφίας. Οι τρεις φέρονται να ”επιναν το αίμα” τα δύο τελευταία χρόνια σε καταστηματάρχες του νομού…

Τέλος όμως στη δράση τους μπήκε όταν πήγαν για «είσπραξη» σε ένα από τα θύματά τους, αλλά τελικά συνελήφθησαν, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να αφαιρέσουν χρήματα από την ταμειακή μηχανή του καταστήματός του. Το κύκλωμα φέρεται να λειτουργούσε πάνω από δύο χρόνια και στα δίχτυα του είχαν πιαστεί κι άλλοι Λαρισαίοι οι οποίοι λόγω της γενικότερης οικονομική συγκυρίας δυσκολεύονταν να αντεπεξέλθουν στις επιχειρηματικές και λοιπές ανάγκες τους.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από δύο χρόνια περίπου, Λαρισαίος επιχειρηματίας, που είχε ανάγκη προσέφυγε στον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος και του ζήτησε 20.000€, με τη συμφωνία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να επιστρέψει 25.000€.

Αρχικά ο επιχειρηματίας κατέβαλε κανονικά την τοκογλυφική του δόση αλλά στη συνέχεια άρχισε να δυσκολεύεται και να καθυστερεί με αποτέλεσμα να δέχεται πιέσεις από το κύκλωμα και να αναγκαστεί να διπλασιάσει του χρωστούμενο ποσό. Έτσι τα αρχικά 20.000€ έγιναν 40.000€, με τις απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας του να αυξάνονται, προκειμένου να αποπληρώσει το ποσό.

Κι ενώ είχε εξοφληθεί μέρος του αρχικού χρέους αλλά και του πανωτοκιού, η οικογένεια των τοκογλύφων αποφάσισε να σκληρύνει περεταίρω τη στάση της και να διεκδικήσει και άλλα χρήματα με αποτέλεσμα χθες (08-05-2011) οι δύο γιοι, ένας ενήλικας και ένας 17χρονος, να πάνε στο κατάστημα του επιχειρηματία και να ζητήσουν χρήματα. Όταν εκείνος τους δήλωσε ότι δεν έχει, οι δύο τον ανάγκασαν να βγει από το κατάστημά του και μαζί με τον πατέρα τους πήραν από την ταμειακή μηχανή τα 225 ευρώ της είσπραξης.

Τότε ο επιχειρηματίας κάλεσε την αστυνομία και οι τρείς συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι κατηγορίες σε βάρος των τριών είναι τοκογλυφία, εκβίαση και ληστεία. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμεών Οφείδης, κάλεσε και όσους άλλους πολίτες έχουν τυχόν πέσει θύματα του συγκεκριμένου κυκλώματος να προσέλθουν και να καταθέσουν.

Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ εξακολουθούν να κρατούνται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε