Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: Στη φάκα ο ληστής με το καλάσνικοφ

Λάρισα: Στη φάκα ο ληστής με το καλάσνικοφ

Ένας 36χρονος αλλοδαπός, που διέμενε παράνομα στη χώρα μας και εργαζόταν σε ποιμνιοστάσιο στο Μακρυχώρι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα ληστείας – ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στην Αμφιθέα Λάρισας και πίσω από άλλες τέσσερις ληστείες.

O Αστυνομικός Διευθυντής, Συμεών Οφείδης και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, κ. Γεώργιος Αγάκος παρουσίασαν τα στοιχεία από τις έρευνες της Αστυνομίας και την εξιχνίαση των ληστειών

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας έπειτα από κατάλληλα σχεδιασμένη αστυνομική επιχείρηση, σε ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Μακρυχωρίου (δήμος Τεμπών), 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ο οποίος είχε διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Ειδικότερα μετά από πολυήμερη, επίπονη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων-πληροφοριών, συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός ο οποίος κατά το από 23-2-2012 έως και 22-3-2012 χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού κατά περίπτωση και με άλλο αγνώστων στοιχείων ταυτότητος συνεργό και χρησιμοποιώντας πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV), διέπραξε τις ακόλουθες ένοπλες ληστείες και απόπειρα ληστείας:

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Την 23-2-2012 και ώρα 21:00 μαζί με άγνωστο συνεργό του, τοποθέτησαν κάθετα στο οδόστρωμα του παράδρομου στη Χ/Θ 365 Π.Α.Θ.Ε (διασταύρωση Αμφιθέας Λάρισας) δέμα με φύλλα ραμποτέ μήκους 4μ. Κατά την προσέγγιση του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου που οδηγούσε 33χρονος Αστυφύλακας ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και διένυε βραχεία άδεια, εμφανίστηκαν αμφότεροι οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και σκούφο αντίστοιχα και χρησιμοποιώντας πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV), πυροβόλησαν κατ’ επανάληψη εναντίον του οχήματος του με αποτέλεσμα οι βολίδες να πλήξουν τα ελαστικά της δεξιάς πλευράς του οχήματος. Ο παθών αντέδρασε άμεσα πραγματοποίησε οπισθοπορεία και στην συνέχεια με αναστροφή απομακρύνθηκε από το σημείο. Από χώρο συμβάντος είχαν περισυλλεγεί έντεκα  κάλυκες πολεμικού όπλου.

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 26/2/12  περί ώρα  20.00 εισήλθε  στο πρατήριο υγρών καύσιμων ιδιοκτησίας 44χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στο  21ο  χ.λ.μ. ε.ο. Λάρισας – Αγιάς και με το πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) που κρατούσε, απείλησε τον 55χρονο ημεδαπό υπεύθυνο του πρατηρίου και αφαίρεσε χρηματικό ποσό [300] ευρώ που προέρχονταν από εισπράξεις και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 05-03-2012 και ώρα 00:30, εισήλθε σε κατ/μα καφε-μπαρ στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Γυρτώνης-Τυρνάβου ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού και με την απειλή και χρήση (πυροβολώντας μια φορά σε σταθερό σημείο-μπαρ κατ/τος) πολεμικού όπλου (KALASHNIKOV), αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό 200 ευρώ, καθώς και απο τους δύο (2) αλλοδαπούς (56χρονο και 31χρονη) υπηκόους Αλβανίας, υπαλλήλους του κατ/τος, χρηματικό ποσό 45 ευρώ ένα κινητό τηλέφωνο.

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 10/03/2012 περί ώρα 23:20 ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, εισήλθε σε κατάστημα (ταβέρνα) στη Σωτηρίτσα-Αγιάς, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού και με το πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) που κρατούσε, απείλησε τον ιδιοκτήτη και του αφαίρεσε χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Επίσης, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό πόσο 250 ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συνεργός του ανέμενε στην είσοδο του καταστήματος φέροντας πιθανόν και αυτός όπλο (πιστόλι).

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 22-03-2012 και ώρα 22:00’ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρη ολοπρόσωπη κουκούλα (full face) εισήλθε σε ανασφάλιστο κατάλυμα κτηνοτροφικής μονάδας στην Αμφιθέα Λάρισας, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού και με το πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) που κρατούσε, απείλησε τον εκεί διαμένοντα και εργαζόμενο ως βοσκό, 34χρονο αλλοδαπό Υπήκοο Αλβανίας και αφήρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό εξήντα (60) ΕΥΡΩ, ένα κινητό τηλέφωνο, το Διαβατήριο (Αλβανικών Αρχών) του προαναφερομένου αλλοδαπού στο οποίο ήταν επικολλημένη η Άδεια Διαμονής του, το βιβλιάριο υγείας του ταμείου ασφάλισης Ο.Γ.Α. & διάφορα είδη ένδυσης.

Σε νομότυπη έρευνα που ενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του συλληφθέντος αλλοδαπού στο Μακρυχώρι-Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο (KALASHNIKOV), που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών, ένας γεμιστήρας του ιδίου όπλου, 27 φυσίγγια, 2 σκούφοι (full-face), ένα 1 ζευγάρι γάντια, μία 1 κάρτα SIM, τρία 3 κυνηγετικά φυσίγγια, δύο 2 μαχαίρια και το διαβατήριο που αφαιρέθηκε κατά την διάρκεια της ληστείας που έλαβε χώρα την 22-03-2012.

Κατά την διάρκεια της σύλληψής του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και με χρήση βίας κατά των επιχειρούντων αστυνομικών, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε παρέμενε παράνομα στη χώρα στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και τυγχάνει καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθυμήτων αλλοδαπών, με απαγόρευση εισόδου λόγω διοικητικής απέλασης.  Εργαζόταν επίσης παράνομα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 60χρονης ημεδαπής που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Μακρυχωρίου. Η ιδιοκτήτρια του ποιμνιοστασίου συνελήφθη για απασχόληση αλλοδαπού στερουμένου αδείας διαμονής και αφέθη ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το κατασχεθέν πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) θα αποσταλεί στην ΔΕΕ για εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε