Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Λασίθι: Έκλεψαν άδειο χρηματοκιβώτιο οι κλέφτες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τσάμπα… κόπο έκαναν οι διαρρήκτες που έβαλαν στο στόχαστρο το Δικταίον Άνδρο στο Ψυχρό Λασιθίου. Οι διαρρήκτες θεώρησαν, προφανώς, ότι επειδή το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Δίας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα θα είχε και χρήματα στο χρηματοκιβώτιο του.

Έτσι, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να το σηκώσουν από το χώρο που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Το φυλάκιο βρίσκεται στο κάτω μέρος του μονοπατιού που οδηγεί στο σπήλαιο…

Παραβίασαν λοιπόν την ξύλινη πόρτα, με την οποία κλείνει ο χώρος του φυλακίου, μπήκαν μέσα, πήραν το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν. Το πρωί που έφτασαν ο φύλακας και οι πρώτοι επισκέπτες βρήκαν το φυλάκιο παραβιασμένο και το χρηματοκιβώτιο να λείπει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, καμία ανησυχία δεν επικράτησε στο χώρο αφού τόσο ο φύλακας όσο και οι αρχές γνώριζαν καλά ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο δεν υπήρχε ούτε σεντ! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επειδή το σπήλαιο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον κεντρικό δρόμο – 15 λεπτά με τα πόδια) και η φύλαξη του χώρου σε τέτοιες εποχές από έναν απλό φύλακα αλλά ακόμα και από αστυνομικό δεν είναι απλή υπόθεση αλλά μάλλον επικίνδυνη, είχε δοθεί εντολή στο χώρο αυτό να μην κρατούνται καθόλου χρήματα και να μη διατίθεται δύναμη τις νυχτερινές ώρες για λόγους ασφαλείας.

Για το θέμα αυτό μάλιστα, είχαν γίνει δύο συσκέψεις παρουσία αρμοδίων από την αρχαιολογική υπηρεσία αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου που είχε και την σχετική πρόταση για την προστασία και την ασφάλεια ανθρώπων και χρημάτων. Με αυτά τα δεδομένα, τα οποία όμως δεν γνώριζαν οι δράστες, τελικά κατάφεραν και πήραν μόνο το άδειο χρηματοκιβώτιο…

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Οι πολίτες τρόμαξαν τον τσαντάκια!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε