Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την όραση της 10χρονης

(ΦΩΤΟ
(ΦΩΤΟ

Απαισιόδοξο το νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Δεν συζητούν ακόμα οι γιατροί το ενδεχόμενο νέου χειρουργείου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας:

“Σήμερα 1-4-2010 από την εξέταση της μικρής ασθενούς προέκυψε ότι ο αμφιβληστροειδής του δεξιού χειρουργημένου οφθαλμού είναι επικεκολλημένος, παρ’ όλα αυτά ο οφθαλμός αυτός δεν έχει αντίληψη φωτός, όπως και προεγχειρητικά και η πρόγνωση γι’ αυτόν τον οφθαλμό παραμένει δυσμενής. Ο έτερος οφθαλμός πρόκειται να χειρουργηθεί όταν θα κριθεί ότι είναι ο σωστός χειρουργικός χρόνος με επιφυλακτική πρόγνωση και αυτός”.

Η χθεισνή επέμβαση έγινε από το ειδικό Τμήμα Χειρουργικής Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς της Α΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής .

Το ξέσπασμα του πατέρα

Ο τραγικός πατέρας βρέθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος γιός του και ξέσπασε. «Θάνατος στους τρομοκράτες, θάνατος στους φασίστες, κάτω η τρομοκρατία», φώναξε στα ελληνικά. «Ζητώ από την κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της ανθρωπότητας, οι δολοφόνοι των παιδιών. Θα μπορούσε να είναι κάθε παιδί στη θέση του δικού μου», συνέχισε.

Προσκύνησε το σημείο όπου ο γιός του άφησε την τελευταία του πνοή κι άφησε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. «Καταδικάζω κάθε είδους τρομοκρατία. Όλοι οι τρομοκράτες είναι ίδιοι. Στρέφονται κατά της ανθρωπότητας. Απευθύνομαι σε όλους, στη Διεθνή Αμνηστία, στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ε.Ε. και τους λέω να ζητήσουν από την κυβέρνηση και τον περήφανο λαό της Ελλάδας να τιμωρηθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι τρομοκράτες».

Λίγο νωρίτερα, είχε επισκεφτεί το νεκροτομείο όπου βρίσκεται η σωρός του 15χρονου. Βγαίνοντας από το θάλαμο, κρατούσε ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε στα ελληνικά «κάτω η τρομοκρατία».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο πατέρας του 15χρονου λέει πως οι τρομοκράτες “δεν σκότωσαν μόνο τον Χαμί. Με την πράξη τους σκότωσαν εκατομμύρια προσφύγων που ξεριζωθήκαμε για να βρούμε αλλού μια καλύτερη ζωή”.

Το τραγικό είναι πως ο Μοχάμεντ Νατζάφι κρυβόταν επί ώρες, δεν τολμούσε να πάει κοντά στη γυναίκα και το άλλο του παιδί γιατί είναι παράνομος στη χώρα μας.

Δεν μπορούσε να βοηθήσει, θρηνούσε μόνος και έριχνε το φταίξιμο στον εαυτό του:
“Με πονάει το ότι δεν ήμουν εκεί. Ίσως η βόμβα να σκότωνε εμένα και να γλίτωνε το παιδί μου. Ίσως πάλι να καταλάβαινα τι ήταν μέσα στην τσάντα και να γλίτωνα το κακό” λέει ο δάσκαλος στο επάγγελμα που αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του και να γίνει ρακοσυλλέκτης στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα τον πόνεσε, όμως ο τραγικός πατέρας δηλώνει πως πλέον η μοίρα του δέθηκε με τη χώρα μας για πάντα, δεν θέλει να φύγει…“Θα μείνω στην Ελλάδα, εδώ είναι ο τάφος του γιου μου”.
 

Από την Ελλάδα δεν ζητά τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο, δικαιοσύνη:
“Θέλω να ζητήσω από τον περήφανο λαό των Ελλήνων, την Ελληνική Αστυνομία, τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του να βρουν και να συλλάβουν τους δολοφόνους του παιδιού μου. Θέλω να ξέρω ότι μια μέρα θα δικαστούν”
Το δράμα του Μοχάμεντ Νατζάφι όμως δεν έχει τέλος. Σήμερα στέκεται στο πλευρό της δεκάχρονης κορούλας του που θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση στα μάτια.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε