Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Λίστα Λαγκάρντ: Αναβλήθηκε η δίκη Διώτη λόγω αδιαθεσίας του

Λίστα Λαγκάρντ: Αναβλήθηκε η δίκη Διώτη λόγω αδιαθεσίας του

Λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, η πολυαναμενόμενη δίκη του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ διεκόπη για τις 5 Οκτωβρίου. Ο κ. Διώτης νοσηλεύεται από χθες. Πάντως ο δικηγόρος υπεράσπισης του, Πολυχρόνης Τσιρίδης τονισε, υποβάλλοντας το αίτημα διακοπής πως: “Ο ίδιος θέλει να ειναι εδώ να καθαρίσει το όνομά του για μια υπόθεση ανύπαρκτη”.

Σύμφωνα δε με την ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε η υπεράσπιση του πρώην εισαγγελικού λειτουργού, ο Ιω. Διώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ζάλης, αστάθειας και άλλων ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις του, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία πρόκλησής τους.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση και το οποίο έστειλε τον κ. Διώτη στο εδώλιο, στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταλογίζεται το γεγονός πως παρότι έλαβε όλη την λίστα Λαγκάρντ δεν προέβη στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ενώ, παράλληλα απορρίπτεται ο ισχυρισμός του πως επρόκειτο για παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της απιστίας στη υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς εντός της δικαστικής αιθούσης θα βρεθεί για να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Διώτη την επίμαχη περίοδο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε