Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ληστεία Καλλίτση: Ένταση στη δική και βαριές ποινές – “Ευχαριστώ τον Θεό”

Φωτογραφία: Πάνος Καλλίτσης
Φωτογραφία: Πάνος Καλλίτσης, Facebook

Βαριές ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους τρεις κατηγορούμενους για την ένοπλη επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της συζύγου Έλενας Χριστοπούλου τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό. Και οι τρεις κατηγορούμενοι μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του ΜΟΔ οδηγήθηκαν στη φυλακή.

“Έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω δικαιωμένος. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω απ όλα το Θεό που μου χάρισε τη ζωή ” δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης αμέσως μετά την απόφαση. Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθισαν ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών.

Το Δικαστήριο καταδίκασε 30χρονο κατηγορούμενο αστυνομικό σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καθώς αποφάνθηκε πως η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες που έδωσε για το ζεύγος Καλλίτση. Ο 42χρονος, ο οποίος το βράδυ της επιθεςης ήταν σε άδεια από τις φυλακές όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, και πυροβόλησε σε βάρος του ζευγαριού καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 53 ετών (εκτιτέα τα 25).

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην συγχωνεύσει τις ποινές του 42χρονου ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο το νόμο Παρασκευόπουλου σε ότι αφορά τις πράξεις που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια. Για ασάφεια του νόμου έκανε λόγο τόσο η πρόεδρος του δικαστηριου όσο και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου που μίλησε για πρωτάκουστη απόφαση. Στον 35χρονο Ιρακινό επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ αποφασίστηκε η απέλαση μετά την έκτιση της ποινής. Σε όλους τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια.

Στο μεταξύ ένταση σημειώθηκε και σήμερα στο δικαστήριο όταν ο Πάνος Καλλίτσης στο άκουσμα τους αιτήματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου  αστυνομικού για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση αντέδρασε :”Εννοείται ότι θέλετε να τον βγάλετε έξω. Βγάλτε τον έξω τι να πω” διαμαρτυρήθηκε. ” Δεν έχετε το λόγο ” παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον γνωστό κομμωτή ο οποίος αποχώρησε εκνευρισμένος από τη δικαστική αίθουσα .

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε