Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ληστεία στην “Πειραιώς”: Αποκαλύψεις για τον αρχηγό της συμμορίας των τραπεζικών θυρίδων – Οι καταθέσεις “κλειδιά”

Ληστεία στην “Πειραιώς”: Αποκαλύψεις για τον αρχηγό της συμμορίας των τραπεζικών θυρίδων – Οι καταθέσεις “κλειδιά”

– Το γενικό πρόσταγμα και ο “ειδικός” στην οξυγονοκόλληση
– Οι τέσσερις κακοποιοί εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο υποκατάστημα της “Πειραιώς” στην οδό Χατζηκυριάκου, στον Πειραιά
– Η συμμορία των τραπεζικών θυρίδων είχε “ξαναχτυπήσει” τον Αύγουστο του 2016 σε τράπεζα “Πειραιώς” στη Λ. Κηφισίας

Ο ευτραφής ληστής, ηλικίας 50 – 55 ετών, φέρεται να είναι ο αρχηγός της συμμορίας των τραπεζικών θυρίδων, που χτύπησε το μεσημέρι της Πέμπτης υποκατάστημα της τράπεζας “Πειραιώς”, στην οδό Χατζηκυριάκου, κρατώντας επί 2,5 ώρες ομήρους πελάτες και υπαλλήλους.

Ο ευτραφής ληστής με την μάσκα σιλικόνης, είχε το γενικό πρόσταγμα και στην πρώτη ληστεία, επίσης με ομηρία, που είχε πραγματοποιήσει η σπείρα τον περασμένο Αύγουστο, πάλι σε υποκατάστημα της “Πειραιώς” στην Λ. Κηφισίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων του μιλά σπαστά Ελληνικά, είναι αυτός που μπήκε πρώτος στην Τράπεζα και απείλησε τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες μ’ ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα, λέγοντας: “..πέστε όλοι κάτω μην κινηθεί κανείς θα χυθεί αίμα”.
Στην συνέχεια, στο εσωτερικό του τραπεζικού υποκαταστήματος μπήκαν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του, απειλώντας την διευθύντρια, την οποία και υποχρέωσαν με το πιστόλι στο κρόταφο να τους οδηγήσει στο υπόγειο και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκονται οι μεταλλικές θυρίδες των πελατών του υποκαταστήματος.
Ο ένας από τους ληστές που χειρίζονταν την οξυγονοκόλληση και τον κόφτη, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην Ασφάλεια αυτόπτες μάρτυρες, είναι επαγγελματίας του είδους, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά είχε καταφέρει να κόψει τουλάχιστον 20 θυρίδες, τις οποίες άρπαξε ολόκληρες και τις έριξε στο μεγάλο σακ βουαγιάζ που είχε στον ώμο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν πως πρόκειται για σπείρα επαγγελματιών, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατά πάσα πιθανότητα ομογενείς, οι οποίοι έχουν επαγγελματικές ιδιότητες που συνάδουν με τους ρόλους που έχει ο καθένας τους όταν μπαίνουν σε Τράπεζα για να αδειάσουν τις θυρίδες.

Οι τέσσερις κακοποιοί που εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο υποκατάστημα της “Πειραιώς” στην οδό Χατζηκυριάκου, είχαν έξω από την Τράπεζα και ομάδα υποστήριξης, αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία άτομα, το ένα στην θέση του οδηγού σε -κλειστού τύπου- φορτηγάκι, που χρησιμοποιήθηκε για την διαφυγή των ληστών.
Οι υπόλοιποι δυο, φιλούσαν τσίλιες έξω από το υποκατάστημα και ενημέρωναν τακτικά, μέσω συσκευής ενδοεπικοινωνίας τους συνεργούς τους στο εσωτερικό, για την τυχόν παρουσία αστυνομικών έξω από την Τράπεζα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε