Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ληστεία στην Πειραιώς: Έριξαν μέχρι και απολυμαντικό υγρό για να μην αφήσουν ίχνη! 60.000 η “λεία” – “Άγνωστος Χ” το τι πήραν από τις 21 θυρίδες!

Ληστεία στην Πειραιώς: Έριξαν μέχρι και απολυμαντικό υγρό για να μην αφήσουν ίχνη! 60.000 η “λεία” – “Άγνωστος Χ” το τι πήραν από τις 21 θυρίδες!

– Καρέ – καρέ εξετάζουν οι Αρχές τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας μετά την πρωτοφανή ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς στην Κηφισίας
– Οι δύο ένοπλοι “μπούκαραν” πρώτοι και… έπιασαν στον ύπνο τους υπαλλήλους που δεν πρόλαβαν να πατήσουν το συναγερμό
– Στη συνέχεια μπήκαν και οι άλλοι δύο -όλοι τους κρατώντας όπλα- και ξεκίνησαν την επιχείρηση… ξαφρίσματος της τράπεζας
– Αμέτρητα ερωτήματα για το πως οι δράστες έμειναν μέσα για περίπου δύο ώρες χωρίς η αστυνομία να καταλάβει το παραμικρό
– Στην τράπεζα έχουν πάει ήδη ιδιοκτήτες των θυρίδων που παραβιάστηκαν
– Έντονο το “άρωμα” της τρομοκρατίας – Παρακολουθεί “στενά” και η Αντιτρομοκρατική
– Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Στις 60.000 ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το ποσό που άρπαξαν οι τέσσερις ένοπλοι από την πρωτοφανή ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στους Αμπελοκήπους. Η ακριβής έκταση της “λείας” τους δεν μπορεί φυσικά να διευκρινιστεί με ακρίβεια, αφού το τι αφαίρεσαν από τις θυρίδες του υποκαταστήματος δεν μπορεί να γίνει γνωστό, αφού το περιεχόμενό τους είναι κάτι που γνωρίζουν μόνο οι ιδιοκτήτες.

Βήμα προς βήμα η κινηματογραφική ληστεία

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη μελετήσει βίντεο της τράπεζας, που έχει καταγράψει τις κινήσεις των ληστών και έχουν μια αρκετά καθαρή εικόνα για το πως έδρασαν στη διάρκεια της δίωρης “επιχείρησης”, κατά την διάρκεια της οποίας κράτησαν ομήρους 13 ανθρώπους: Οκτώ υπαλλήλους της τράπεζας και πέντε πελάτες της.

Οι δύο από τους τέσσερις δράστες μπήκαν πρώτοι στην τράπεζα, στις 14.15, λίγο πριν κλείσει, κρατώντας σάκους, από τους οποίους έβγαλαν όπλα που μοιάζουν με αυτόματα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πελάτες, τους οποίους διέταξαν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, πράγμα που έγινε χωρίς να προλάβει κανείς να πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

Αμέσως μετά μπήκαν οι άλλοι δύο ένοπλοι. Και οι τέσσερις φορούσαν μάσκες σιλικόνης με ψεύτικα πρόσωπα, που αρχικά αναφέρθηκε ότι ήταν πρόσωπα πολιτικών, κάτι όμως που τελικά δεν φαίνεται να ισχύει.

Οι ληστές οδήγησαν τους παριστάμενους σε συγκεκριμένο χώρο, πλην της διευθύντριας, την οποία οι δύο από αυτούς ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ο χρόνος καθυστέρησης.

Άνοιξαν 21 θυρίδες!

Στην συνέχεια την υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τρυπάνια και άλλα εργαλεία που είχαν στους σάκους τους, κατάφεραν να ανοίξουν 21 από αυτές, από τις οποίες αφαίρεσαν ό, τι υπήρχε μέσα.

Εδώ να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, το απόγευμα της Τρίτης κατέφθασαν στην τράπεζα και κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των θυρίδων που παραβιάστηκαν, προφανώς αναστατωμένοι για την απώλεια των προσωπικών τους αντικειμένων.

Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε πάνω από 1,5 ώρα αφού οι ληστές έφυγαν από την τράπεζα λίγο πριν τις 16.00 και τότε μόνο οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Πριν φύγουν οι δράστες από την τράπεζα έριξαν σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν απολυμαντικό υγρό, προφανώς για να εξαφανίσουν γενετικό υλικό και άλλα ίχνη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσον διέφυγαν από την τράπεζα, γι’ αυτό οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, συγκεντρώνουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κάποια στοιχεία.

Επίσης θα μελετήσουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας των προηγούμενων ημερών, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό ότι οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου για να σχεδιάσουν την ληστεία.

Πρωτοφανής ολιγωρία

Οι αστυνομικοί πάντως εντυπωσιασμένοι που τόση ώρα δεν έγινε κάτι το οποίο να προκαλέσει την κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, όλη αυτή την ώρα, αλλά κανείς απ’ έξω δεν ανησύχησε που δεν απαντούσαν.

Οι πελάτες και υπάλληλοι του υποκαταστήματος δίνουν αυτή την ώρα καταθέσεις στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να φωτιστούν κάποιες λεπτομέρειες από τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Κώστας Στάμου
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε