Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς: Οι ώρες αγωνίας στα χέρια των ληστών – Κλείδωσαν πελάτες στην τουαλέτα

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Οι δύσκολες στιγμές, γεμάτες φόβο και αγωνία, που έζησαν το μεσημέρι της Τρίτης (09.08.2016) υπάλληλοι και πελάτες όταν μασκοφόροι ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελοκήπους, μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ, έρχονται στο φως.

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την κινηματογραφική ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελοκήπους με “λεία” περισσότερα από 60.000€ και το περιεχόμενο 21 θυρίδων έρχονται στο φως, σχεδόν 24 ώρες μετά. Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι, μια ανάσα από την Ασφάλεια Αττικής σε ένα υποκατάστημα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, ενός από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας.

Γύρω στις 14.15 το μεσημέρι δυο ένοπλοι, φορώντας πλαστικές μάσκες και κρατώντας όπλα με σιγαστήρα και μια χειροβομβίδα, εισέβαλαν στο υποκατάστημα και αφού ακινητοποίησαν τη διευθύντρια και απομάκρυναν τους επτά υπαλλήλους και τους πέντε πελάτες που βρίσκονταν στην τράπεζα, της ζήτησαν να τους οδηγήσει στο χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα, πήραν τους πελάτες και αρχικά τους κλείδωσαν στην τουαλέτα του υποκαταστήματος που βρίσκεται στο υπόγειο.

Περίπου μια ώρα αργότερα, στο κατάστημα μπήκαν και οι δυο ενόπλοι συνεργοί τους, μεταμφιεσμένοι με περούκες και μάσκες και φωνάζοντας “ληστεία, πέστε κάτω”. Εκείνη τη στιγμή, οι δυο πρώτοι κατέβηκαν με τη διευθύντρια στο υπόγειο όπου και ξεκίνησαν να ανοίγουν τις θυρίδες με τρυπάνια και να αφαιρούν το περιεχόμενό τους.

Λίγο μετά τις 16:00 και ενώ κανείς από τους ομήρους δεν μπόρεσε να πατήσει το συναγερμό, οι τέσσερις ληστές έφυγαν από το υποκατάστημα και διέφυγαν ανενόχλητοι με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως και το απόγευμα της Τρίτης (09.08.2016) όσο και το πρωί της Τετάρτης, στο υποκατάστημα της τράπεζας βρέθηκαν έφτασαν και κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των θυρίδων που παραβιάστηκαν, προφανώς αναστατωμένοι για την απώλεια των προσωπικών τους αντικειμένων.

Όπως δήλωσαν στο newsit.gr, ενημερώθηκαν από την τράπεζα πως τα όσα είχαν στις θυρίδες τους, δεν ήταν ασφαλισμένα και μάλιστα τους έδωσαν χαρτί το οποίο αναφέρει πως η τράπεζα δεν φέρει καμία ευθύνη. Όπως είπαν, προτίθεται ακόμη και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να αποζημιωθούν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε