Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ληστεία στο Γεωπονικό: Δεν ήθελαν τα λεφτά! Το “βρώμικο” όπλο που έγινε… “καθαρό”

Ληστεία στο Γεωπονικό: Δεν ήθελαν τα λεφτά! Το “βρώμικο” όπλο που έγινε… “καθαρό”

– Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει πλέον τις έρευνες για την ληστεία σε χρηματαποστολή με “ορμητήριο” τη Γεωπονική Σχολή
– Ο συλληφθείς αρνήθηκε να πει οτιδήποτε άλλο πέρα από το όνομα, την διεύθυνση και την φοιτητική του ιδιότητα
– Πώς συνδέεται η οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”
– Τα όπλα, το τηλέφωνο που ίσως δώσει “απαντήσεις” και όλα τα υπόλοιπα ευρήματα

Την υψηλή εποπτεία των ερευνών για την απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή στην Γεωπονική Σχολή, ανέλαβε τελικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς όλα δείχνουν πως ο ένας από τους συλληφθέντες, αλλά και ο συνεργός του δεν είχαν κίνητρο το οικονομικό όφελος.

Άλλωστε όπως αποκαλύφθηκε, ο συλληφθείς είναι αδελφός κρατούμενου στις φυλακές ο οποίος κατηγορήθηκε αρχικά και για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία της Φωτιάς”.

Δεν έδωσε αποτυπώματα – Αρνήθηκε να δώσει βιολογικό υλικό

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την εξέτασή του στην Ασφάλεια τόσο από αστυνομικούς της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, όσο και από Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αρνήθηκε να τους πει τ’ οτιδήποτε παρά μόνο τ’ όνομα του, την επίσημη διεύθυνση της κατοικίας του και ότι είναι φοιτητής Πολυτεχνείου στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας.

Πέραν τούτου αρνήθηκε να έχει την οποιαδήποτε συζήτηση με τους Αστυνομικούς και παράλληλα αντιστάθηκε σθεναρά και δεν έδωσε αποτυπώματα αλλά και βιολογικό υλικό για εξέταση DNA.

Στο μεταξύ χθες το πρωί Αστυνομικοί ανακάλυψαν σε κάδο δίπλα στις τουαλέτες στο κεντρικό κτήριο της Γεωπονικής μια σακούλα, που όπως αποδείχθηκε είχε πετάξει την προηγούμενη ημέρα ο συνεργός του 25χρονου που συνελήφθη από τους Αστυνομικούς.

Μέσα στην σακούλα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα πιστόλι, στο οποίο είχε γίνει απόξυση του αριθμού του όπλου, μια γεμιστήρα, ένα γκρι κοντομάνικο μπλουζάκι, μια μικρή βαριοπούλα που θα χρησιμοποιούνταν για ανοίξουν το κουτί με τα χρήματα που θα άρπαζαν από την χρηματαποστολή, ένα κατσαβίδι τύπου “Τ”, ένα καπέλο και ίσως το πλέον σημαντικό εύρημα στα χέρια των Αστυνομικών. Ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim και την μπαταρία εκτός συσκευής, προκειμένου να μην εντοπίζεται η εκπομπή του κινητού.

Όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, με προτεραιότητα στην διερεύνηση αποτυπωμάτων και βέβαια εύρεση βιολογικού υλικού στο καπέλο και το μπλουζάκι.

Πυρήνες της Φωτιάς ή… Επαναστατική Αυτοάμυνα;

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί βαλλιστική έρευνα και στα δυο όπλα. Όσον αφορά στο όπλο που είχε στην κατοχή του κατά την διάρκεια της σύλληψής του ο 25χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου, η μέχρι στιγμής βαλλιστική εξέταση το “βγάζει” καθαρό.

Ωστόσο και όσον αφορά στο όπλο που βρέθηκε και έχει “εξαφανιστεί” ο αριθμός του, οι αστυνομικοί λένε πως αυτή η τεχνική ακολουθείται όταν το όπλο είναι “βρώμικο”, έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε κάποια παράνομη πράξη και βέβαια πως είναι κλεμμένο.

Τέλος οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο οι δυο επίδοξοι ληστές να λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλης τρομοκρατικής οργανώσεις και όχι για την “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, φωτογραφίζοντας την οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε