Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Πλούσιο το “βιογραφικό” των δραστών – Ο ένας είναι πρωτοπαλίκαρο της Ρωσικής Μαφίας

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Πλούσιο το “βιογραφικό” των δραστών – Ο ένας είναι πρωτοπαλίκαρο της Ρωσικής Μαφίας

– Συναγερμός στην αστυνομία για τον εντοπισμό του τέταρτου δράστη
– Δεν είναι Γεωργιανοί οι αδίστακτοι ληστές, όπως είχε γίνει στην αρχή γνωστό
– Σεσημασμένοι όλοι τους και τρομερά επικινδύνοι
– Ο ένας από αυτούς είναι πρωτοπαλήκαρο της Ρωσικής Μαφίας στην Ελλάδα
– Ο νεκρός δράστης είχε μπει φυλακή και για ανθρωποκτονία

Από θαύμα σώθηκαν οι δυο γυναίκες στο Παλαιό Φάληρο, μιας και οι αδίστακτοι ληστές που μπήκαν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι και είχαν πλούσιο βιογραφικό στην παρανομία. Στα χέρια της αστυνομίας είναι ένας 35χρονος από την Αρμενία, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ληστείες και ένας Ρώσος – 30 ετών- ο οποίος θεωρείται πρωτοπαλίκαρο της Ρωσικής Μαφίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Ι.Ρ. στέλεχος ηγετικής μορφής, το οποίο δρούσε στη χώρας μας ενώ στο παρελθόν είχε συλληφθεί. 

Ο δράστης, ο οποίος στην προσπάθεια του να διαφύγει, πήδηξε στο κενό από τον 7ο όροφο ήταν 47 χρονών και είχε καταγωγή από την Μολδαβία. Πρόκειται για σεσημασμένο δράστη, ο οποίος είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία, ληστείες, κλοπές, εγκληματική οργάνωση. Ο δράστης είχε συλληφθεί το 2006 και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το 2016.

Τα τρία πιστόλια και το περίστροφο που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις.

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Από εδώ έπεσε ο δράστης! Άφαντος ο τέταρτος [pics, vids]

Στην περιοχή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν σχολαστικά την πολυκατοικία και τους γύρω χώρους, καθώς θεωρείται πολύ πιθανόν ο τέταρτος ληστής να μην έχει προλάβει να απομακρυνθεί, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το τετράγωνο πριν φύγουν οι τέσσερις δράστες από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου, όπου είχαν διαπράξει την ένοπλη ληστεία. Με την υπόθεση ασχολείται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας και κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Το χρονικό της ληστείας – θρίλερ

Το πρωί της Δευτέρας (03.04.2017) οι τέσσερις ληστές εισέβαλλαν στο διαμέρισμα στον 8ο όροφο και αφού έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη ένοικο και την οικιακή της βοηθό, άρχισαν να “σηκώνουν” ό,τι πολύτιμο υπήρχε μέσα στο σπίτι. 

 

Η πολυκατοικία που έγινε η ληστεία

Όμως, ο γιος της ηλικιωμένης, ο οποίος μένει στον 9ο όροφο είδε από το κλειστό κύκλωμα που είχε εγκαταστήσει ό,τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι και ειδοποίησε την αστυνομία!

Η Άμεση Δράση έφτασε αμέσως στο σημείο και τότε οι δράστες προσπάθησαν να ξεφύγουν πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Οι δυο, στον 7ο όροφο. Ο τρίτος, όμως στην προσπάθειά του να ξεφύγει έπεσε το κενό και σκοτώθηκε αφού η πορεία θανάτου του σταμάτησε στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου.

«Ο δράστης σκοτώθηκε στο μπαλκόνι μου»

Ένοικος της πολυκατοικίας που μένει στον πρώτο όροφο και στο μπαλκόνι της οποίας βρέθηκε νεκρός ένας από τους ληστές, περιέγραψε με τρόμο, όλα όσα έζησε. «Μένω στην ίδια πολυκατοικία. Ο ένας από τους ληστές έπεσε στο μπαλκόνι μου. Μπήκαν στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου και τους φίμωσαν και τους έκλεψαν. Ο γιος από την κάμερα που είχε βάλει τους είχε δει. Δεν ήταν κλειδωμένη η πόρτα και τους είδαν ξαφνικά μπροστά τους. Μετά, πήγαν στον 7ο όροφο. Είδα τα φυτά μας σπασμένα και κατάλαβα ότι κάποιος είναι μέσα. Φορούσαν κουκούλες», είπε η γυναίκα σε κατάσταση σοκ.

Κόσμος είχε βγει στα μπαλκόνι και έβλεπε όλη την επιχείρηση

Πηγή φωτογραφιας ΣΚΑΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε