Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Λουκάς Παπαδήμος: “Ήταν γεμάτος αίματα… Έτρεμε” – Σοκάρει η περιγραφή του χειρουργού – Βίντεο ντοκουμέντο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Αποκλειστικές εικόνες εξασφάλισε η εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon
– Η τρομοκρατική επίθεση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (25.05.2017) στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου
– Παγιδευμένος φάκελος προκάλεσε έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους δύο άνδρες – Και οι τρεις τραυματίστηκαν
– Συγκλονίζει η σύζυγός του: Ήθελα να ακούσω τη φωνή του – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΟ NEWSIT.GR

Τη στιγμή που ο Λουκάς Παπαδήμος έφτασε τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό, περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο του ALPHA ο χειρουργός του. 

Αμέσως τρέξαμε στα εξωτερικά ιατρεία και τον είδαμε στο φορείο. Ήταν γεμάτος αίματα. Αντιμετωπίσαμε τα τραύματα για αν σταματήσουμε την αιμορραγία. Ελέγξαμε την αναπνοή του, τα ζωτικά του σημεία. Πήραμε εξετάσεις αίματος και στη συνέχεια κανονίσαμε να γίνει μια επείγουσα αξονική τομογραφία. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να υπάρχει μια ενδοκοιλιακή αιμορραγία… Δεν μπορούσε να πει πολλά. Έτρεμε. Ήταν σοκαρισμένος. Μου είπε πως απορούσε πώς έγινε αυτό, αφού ο φάκελος είχε ελεγχθεί. Πλέον, είναι πολύ πιο ήρεμος και ομιλητικός, αλλά παραμένει προβληματισμένος για την πορεία της υγείας του“, είπε χαρακτηριστικά.
 

Νωρίτερα, σήμερα, η εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, μετέδωσε βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται ο Λουκάς Παπαδήμος ξαπλωμένος στο φορείο, με το παντελόνι του σκισμένο στο ύψος του δεξιού μηρού και εμφανές το τραύμα, εξαιτίας του οποίου υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση χθες το βράδυ.

 Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

 

Με το σοκ να είναι ακόμη αποτυπωμένο στη φωνή της, η Σάνα Ίνγκραμ, η σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου μίλησε στο newsit.gr για τα πρώτα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε, το απόγευμα της Πέμπτης (25.05.2017) όταν ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, άνοιξε παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος εξερράγη στα χέρια του, τραυματίζοντας τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, τον οδηγό και έναν άνδρα της ασφάλειά του.

Η Σάνα Ίνγκραμ περιγράφει πως περίμενε στο σπίτι τον σύζυγό της και τότε ενημερώθηκε ότι είχε πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Αμέσως κάλεσε ένα ταξί για να φτάσει στον Ευαγγελισμό. «Μίλησα και με τον ίδιο και με την ασφάλειά του, τους γιατρούς. Είναι καλύτερα».

Όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που βρέθηκε νωρίτερα στο νοσοκομείο για να δει τον Λουκά Παπαδήμο, και η Σάνα Ίνγκραμ τόνισε ότι το γεγονός πως ο Λουκάς Παπαδήμος δεν επέβαινε στο θωρακισμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιεί συνήθως για τις μετακινήσεις του, του έσωσε τη ζωή. «Ήταν πολύ τυχερός. Γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Δεν ήταν σε θωρακισμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν στο συνεργείο και δεν εισέπνευσε την εκρηκτική ύλη».

Περιγράφοντας τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, λέει: «Ήταν ήδη σε ένα δωμάτιο μαζί με γιατρούς. Του μίλησα για να ακούσω αν η φωνή του ήταν κανονική και ήταν, αλλά έπρεπε να μπει στο χειρουργείο και δεν προλάβαμε να μιλήσουμε πολύ. Δεν μου το επέτρεψαν, ήταν πολλοί γιατροί εκεί και δεν ήξεραν πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή του».

Δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματά της για εκείνους που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση κατά του συζύγου της. «Είμαι αηδιασμένη. Είναι τόσο καλός άνδρας. Είναι ο σύζυγός μου αλλά δεν έκανε ποτέ κάτι κακό για τη χώρα του. Δουλεύει τόσο σκληρά για την Ελλάδα, έχει θυσιάσει τόσα πολλά. Γιατί; Γιατί αυτό; Ποιος το κάνει το ανόητο πράγμα στην Ελλάδα; Δεν είναι λογική η αντίδρασή μου; Γιατί δεν κυνηγούν τους κακούς; Δεν θα ήθελα να τους πω κάτι. Εύχομαι μόνο να μην σκοτώσουν κανέναν. Δεν θα έπρεπε να αναζητούν τη βία ως λύση, ποτέ δεν λειτουργεί».

«Πονάει να βλέπω τον άνδρα μου έτσι, ενώ έχει δουλέψει τόσο σκληρά και έχει κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα», κατέληξε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού.

Ακούστε τι δήλωσε στο newsit.gr η Σάνα Ίνγκραμ

 

Η κατάσταση της υγείας του

Πλήρη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της Πέμπτης (25/05/2017), έδωσαν οι θεράποντες ιατροί.

Σύμφωνα με τους δυο θεράποντες ιατρούς, ο διευθυντής Πλαστικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργο Χαρκιολάκη και τον διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Βασίλη Βουγά, ο κ. Παπαδήμος θα χρειαστεί να μείνει άλλες δύο ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Είναι σταθερή η κατάστασή του, είναι πολύ καλά, έχει αποσωληνωθεί. Θα τον κρατήσουμε για δύο ημέρες στη ΜΕΘ, αμέσως μετά όταν δούμε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή θα τον πάμε σε δωμάτιο. Έχει δική του αναπνοή και δεν χρειάζεται να φορά ούτε μάσκα», είπαν.

Όσον αφορά στο βαρύτερο από τα τραύματά του κ. Παπαδήμου στον δεξί μηρό οι γιατροί είπαν ότι είναι βαθύ και έχει φτάσει μέχρι τους μύες και θα αντιμετωπιστεί πλέον με συνεχείς αλλαγές.

Διαβάστε εδώ το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι οι δυο συνοδοί του Λουκά Παπαδήμου. Ο ένας από τους δύο να αντιμετωπίζει κάποιο μικρό πρόβλημα ακοής αλλά και οι δυο θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε