Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λουκάς Παπαδήμος: Νέα στοιχεία για το τρομοπακέτο και τον αποστολέα! Η διεύθυνση στο Κολωνάκι και ο έλεγχος στη Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου
– Η Αντιτρομοκρατική, με απόρρητο έγγραφο πριν περίπου 10 ημέρες έκανε λόγο για πιθανό χτύπημα σε πρόσωπα “πολιτικού ενδιαφέροντος”, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός
– Το όνομά του είχε… κυκλωθεί μετά τις αναφορές τόσο των Πυρήνων της Φωτιάς, όσο και της Πόλας Ρούπα, στις σημειώσεις της που κατασχέθηκαν στην Ηλιούπολη όταν συνελήφθη
– Ο φρουρός του Λουκά Παπαδήμου κατέθεσε πως ο τρομοφάκελος είχε περάσει από τρεις ελέγχους
– Διαψεύδει ο φρούραρχος της Βουλής και αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική
– Όλο το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης με βίντεο ντοκουμέντα και φωτογραφίες

Δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, νέα στοιχεία προκύπτουν για τον παγιδευμένο φάκελο, που προκάλεσε την έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου, το απόγευμα της Πέμπτης (25.05.2017).

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

 

Από την ανασύσταση του φακέλου προκύπτει πως ο αποστολέας είχε διεύθυνση στο Κολωνάκι και δεν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο, αλλά προφανώς χρησιμοποίησε πλαστό όνομα.
Εκτιμάται ότι η ταχυδρόμηση του φακέλου έχει γίνει σε ένα από τα διάσπαρτα ταχυδρομικά κουτιά, στο κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, από το υλικό των καμερών της Βουλής, που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, προκύπτει σαφέστατα η παρουσία του φρουρού του Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, ακριβώς όπως είχε πει ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι πιθανό το τρομοπακέτο να πέρασε από τα μηχανήματα X-Ray της Βουλής, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στη μνήμη του μηχανήματος.

Αναλυτικά τα στάδια των ερευνών είναι τα εξής:

–> Έρευνες στις κάμερες του κοινοβουλίου
–> Καταθέσεις αστυνομικών της Βουλής
–> Έρευνες στο καταγραφικό μνήμης του μηχανήματος X-Ray, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως πέρασε το πακέτο και τι έδειξε

Όσον αφορά στις έρευνες στη μνήμη του μηχανήματος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς εκατοντάδες δέματα περνούν καθημερινά από έλεγχο.

Πάντως και όπως λένε ειδικοί πυροτεχνουργοί, το γεγονός πως ο μηχανισμός αποτελούνταν από πυροτεχνική εκρηκτική ύλη προερχόμενη από βαρελότα και πυροτεχνήματα, πυροδοτικό μηχανισμό από αντίσταση λυχνίας παλαιού τύπου και μπαταρία για την τροφοδοσία, και όλα αυτά τοποθετημένα σε “σκαμμένο” βιβλίο, αμέσως τον κάνει “αόρατο”, στα “μάτια” των μηχανημάτων, που είναι κατασκευασμένα να εντοπίζουν βιομηχανικές εκρηκτικές ύλες και μεταλλικά μέρη πυροκροτητών. Με λίγα λόγια ο κατασκευαστής του μηχανισμού ήταν ιδιαιτέρως “διαβασμένος”, όσον αφορά στις δυνατότητες των μηχανημάτων X Ray.

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Η κατάθεση του αστυνομικού για τους τρεις ελέγχους

Σύμφωνα με μια πρώτη κατάθεση που έδωσε ο αστυνομικός φρουρός του κ. Παπαδήμου, ο επίμαχος φάκελος ελέγχθηκε τουλάχιστον τρεις φορές, μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του πρώην Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες:

—> Ο φρουρός του κ. Παπαδήμου πραγματοποίησε τον πρώτο έλεγχο με ακτίνες X Ray χειρός στο κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών

—> Στη συνέχεια μετέφερε το σύνολο της αλληλογραφίας στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Πανεπιστημίου και την πέρασε από το σταθερό μηχάνημα X Ray

—> Τέλος, επιλεγμένους φακέλους, ανάμεσά τους και το δέμα βόμβα, τα μετέφερε στην Βουλή, όπου και πραγματοποιήθηκε ο τελικός έλεγχος στο ειδικό μηχάνημα του Κοινοβουλίου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ενώ ο αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε πως το δέμα πέρασε από έλεγχο και στη Βουλή, ο φρούραρχος του Κοινοβουλίου δεν επιβεβαιώνει την παραπάνω κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, η Αντιτρομοκρατική ζήτησε και έχει στην διάθεση της τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής, καθώς και τα στοιχεία από το μηχάνημα των ακτίνων, το οποίο καταγράφει ό,τι περνάει από εκεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε