Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λουκάς Παπαδήμος: Το τρομοδέμα ήταν μέσα σε χαρτόνι! Τεράστια τα κενά στην ασφάλεια εντός Βουλής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεγάλα κενά στην ασφάλεια, ακόμα και στην Βουλή, ανέδειξε τελικά το δολοφονικό “χτύπημα” σε βάρος του Λουκά Παππαδήμου, καθώς από την ανασύσταση του επίμαχου φακέλου που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε πως ο “φορέας” της βόμβας ήταν μια απλή κατασκευή από χαρτόνι, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να είναι απολύτως ορατό από τα μηχανήματα X-Ray.

Κατά συνέπεια και έπειτα από αυτή τη διαπίστωση και κυρίως το δεδομένο πως τελικά το τρομοδέμα πέρασε από το μηχάνημα X-Ray τις Βουλής, τίθεται με τρόπο απόλυτο το ερώτημα, γιατί ο μηχανισμός δεν εντοπίστηκε και τελικά ανεφλέγη μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του;
Άλλωστε, τα καταφανέστατα, πλέον, κενά ασφάλειας, επικαλέστηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Λουκάς Παππαδήμος.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες και όπως διαπιστώθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, το “κουτί” στο οποίο ήταν τοποθετημένος ο μηχανισμός, ήταν μια απλή ιδιοκατασκευή από χαρτόνι του εμπορίου, κολλημένο στις άκρες του με σελοτέιπ και μέσα ο κατασκευαστής είχε τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο μεταξύ, στην Αντιτρομοκρατική παραμένουν σε “κόκκινο” συναγερμό και μάλιστα για δυο λόγους. Ο ένας είναι για συνέχεια χτυπημάτων με τρομοδέματα, καθώς εκτιμάται πως έχουν ταχυδρομηθεί κι άλλα δέματα βόμβες, ίσως ακόμα και στο εξωτερικό και ο δεύτερος λόγος είναι η κορύφωση της σύμπραξης των ομάδων που συνιστούν την λεγόμενη νεοτρομοκρατία στην χώρα μας.
Αυτή η κορύφωση είναι που απασχολεί τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής, καθώς τα ορφανά “χτυπήματα” και τρομοδέματα είναι πολλά και όσο δεν υπάρχει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, τότε ο κίνδυνος να χτυπηθεί ανθρώπινος στόχος είναι άμεσος και μάλιστα υπαρκτός.
Για το λόγο αυτό, στην ΕΛ.ΑΣ οι ειδικές υπηρεσίες είναι σε κόκκινη επιφυλακή μέχρι και τις 15 Ιουνίου, όπου και θα διεξαχθεί το κρίσιμο Eurogroup για το κλείσιμο τιη συμφωνίας, μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε