Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

“Μαφία των Ρομά”: Είχε απλώσει τα “πλοκάμια” της σε Ιταλία και Γερμανία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Διεθνείς διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η δραστηριότητα της “Μαφίας των Ρομά” και ιδίως των ανθρώπων που ενεπλάκησαν ως κλεπταποδόχοι στην συγκεκριμένη σπείρα, καθώς ασχολήθηκε με την περίπτωση τους ακόμα και η γερμανική αλλά και η ιταλική Αστυνομία, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι Μαφιόζοι να είχαν σχέση ακόμα και με την διεθνή συμμορία των “Ροζ Πανθήρων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου, που φέρεται να αγόραζε από των Α. Αγλούπα ακριβά κομμάτια που είχε κλέψει από σπίτια επωνύμων η σπείρα των Ρομά, πούλησε κλεμμένο ρολόι και δαχτυλίδι, ακόμα και στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, ο κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου πριν από περίπου τρία χρόνια είχε βρεθεί σε έκθεση κοσμημάτων και ρολογιών σε μεγάλη πόλη της Γερμανίας, όπου πραγματοποιείται Διεθνής Έκθεση.

Εκεί φέρεται να πούλησε σε επαγγελματία ένα πανάκριβο ρολόι κι ένα μονόπετρο δαχτυλίδι. Μάλιστα το ρολόι συνοδευόταν από τα απαραίτητα παραστατικά, αλλά και την εγγύηση γνησιότητας.

Όταν πια η Έκθεση είχε λάβει τέλος και ο Έλληνας κοσμηματοπώλης είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, ο αγοραστής των δυο πανάκριβων αντικειμένων, μελετώντας τα παραστατικά που συνόδευαν το ρολόι άρχισε να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τα έγγραφα.

Αμέσως απευθύνθηκε σε επίσημους εκτιμητές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως το ρολόι είναι απόλυτα γνήσιο, πλην όμως τα έγγραφα που το συνοδεύουν είναι… πειραγμένα.

Βέβαια η επόμενη κίνηση του αγοραστή ήταν να απευθυνθεί στην γερμανική Αστυνομία, προκειμένου να μην βρεθεί ο ίδιος μπλεγμένος. Οι Γερμανοί, μέσω της Αστυνομικής συνεργασίας της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, διαπίστωσαν πως το ρολόι είχε κλαπεί από γνωστό κοσμηματοπωλείο στην Μπολόνια της Ιταλίας, έπειτα από ληστεία που είχε διαπραχθεί και μάλιστα οι “καραμπινιέροι” εξέταζαν τότε σοβαρά το ενδεχόμενο, την θρασύτατη ληστεία να είχε διαπράξει η συμμορία των Σέρβων και Κροατών παραστρατιωτικών, με την επωνυμία “Ροζ Πάνθηρες”. Πρόκειται για συμμορία που έχει διαπράξει ληστείες στα πιο γνωστά κοσμηματοπωλεία του πλανήτη.

Όταν πια στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε το “Μαφιόζικο Ρομά Συνδικάτο” με τους “μπον βιβέρ” κλεπταποδόχους και ιδιαίτερα όταν έγινε γνωστό πως υπήρχαν συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων όπου και αναφέρονται ταξίδια στην Ιταλία, η γερμανική Αστυνομία ενεργοποιήθηκε και ενημέρωσε τις αντίστοιχες ελληνικές Αρχές μέσω της ΙΝΤΕΡΟΠΛ, για την περιπέτεια του Γερμανού πολίτη που αγόρασε το κλεμμένο ρολόι.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνικές Αρχές δεν αποκλείουν κάποια συνεργασία του “Ρομά μαφιόζικου συνδικάτου”, με την διεθνή συμμορία των “Ροζ Πανθήρων”, οι οποίοι άλλωστε έχουν δράση και στην χώρα μας, με την διαφορά όμως πως στην Ελλάδα και τα τέσσερα παρακλάδια τις εγκληματικής οργανώσεις είχαν εξαρθρωθεί σταδιακά, από τις έρευνες τις Ασφάλειας Αττικής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε