Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μακελειό στο κέντρο της Αθήνας – Έντρομοι οι καταστηματάρχες έβλεπαν τις σφαίρες να πέφτουν σαν βροχή – Συγκλονιστική μαρτυρία

Μακελειό στο κέντρο της Αθήνας – Έντρομοι οι καταστηματάρχες έβλεπαν τις σφαίρες να πέφτουν σαν βροχή – Συγκλονιστική μαρτυρία

– Το αιματηρό περιστατικό με έναν νεκρός και δυο τραυματίες συντάραξε το κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε για τα μάτια μιας γυναίκας
– Ο δράστης έφυγε και γύρισε με το όπλο και άρχισε να θερίζει τους ανθρώπους με τους οποίους διαπληκτίστηκε αλλά και έναν περαστικό
– Ιδιοκτήτρια καταστήματος περιγράφει στο newsit.gr λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια της
– Άφαντος ο δράστης του μακελειού μέχρι και αυτή την ώρα

«Κατά τις 4:15 άκουσα πυροβολισμούς. Ήμουν στη δουλειά μου. Βγαίνω έξω και βλέπω έναν άνθρωπο να έρχεται προς το μέρος μου τραυματισμένος και να μου λέει “βοηθεια βοηθεια με πυροβόλησαν”». Με αυτά τα λόγια περιγράφει μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας την αιματηρή επίθεση που μετέτρεψε σε φαρ ουέστ μέρα μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας.

Όλα έγιναν στην οδό Ζήνωνος, 100 μέτρα από την πλατεία Ομόνοιας.Η γυναίκα συνεχίζει την συγκλονιστική της περιγραφή στο newsit.gr.

«Σήκωσε το πόδι του και ήταν όλο γεμάτο αίματα. Δέχτηκε πυροβολισμό στο γόνατο. Του έφερα μία καρέκλα κάθεται και σφίγγουμε το τραύμα και στη συνέχεια κάλεσα το 100. Τους είπα το συμβάν και να στείλουν ασθενοφόρο. Τους είπα πως υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες. Ο ένας τραυματίας ήταν κοντά στο μαγαζί που έγινε το συμβάν και τον άλλον δεν τον ήξερα. Φοβήθηκα τοσο πολύ που έκλεισα το κατάστημα μου. Δεν ξέρω τι είχε προηγηθεί. Εγώ άκουσα ξαφνικά πυροβολισμούς. Μιλάμε για τουλάχιστον 8 πυροβολισμούς. Είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας στην περιοχή. Δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση. Εγώ μέχρι πρότινος ωστόσο δεν φοβόμουν. Η γειτονιά έχει αλλάξει. Σας το λέω γιατί είμαι αρκετά παλιά εδώ».

Το χρονικό των αιματηρών πυροβολισμών στην Ομόνοια

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν μία παρέα Κούρδων βρισκόταν έξω απο το κατάστημα με ρούχα στην οδό Ζήνωνος. Ορισμένοι απο αυτούς άρχισαν να “πειράζουν” την πωλήτρια του καταστήματος. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση συνεργάτη του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος βγήκε έξω και τους ζήτησε να σταματήσουν να ενοχλούν την εργαζόμενη και να απομακρυνθούν. Ίδια αντίδραση είχε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ένας απο τους αλλοδαπούς, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής που μίλησαν στο Newsit.gr, είχε προκαλέσει και κατά το παρελθόν προβλήματα στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ο άνδρας απομακρύνθηκε αλλά μετά από λίγη ώρα επέστρεψε κρατώντας ένα όπλο.

Όταν έφτασε στο κατάστημα έδειχνε αποφασισμένος να σκοτώσει και ξεκίνησε να πυροβολεί. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει νεκρός ο συνεργάτης του ιδιοκτήτη, να τραυματισθεί ο ιδιοκτήτης στο γόνατο, αλλά και ένας περαστικός.

Ο δράστης κατάφερε να εξαφανιστεί  και έως αυτή την ώρα παραμένει άφαντος με τις αρχές να ερευνούν όλα τα στοιχεία αλλά και τα βίντεο απο τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο Newsit.gr, ανέφεραν πως μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης έφυγε τρέχοντας απο την οδό Κουμουνδούρου. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως για την ένοπλη επίθεση έχει προσαχθεί ήδη ένα άτομο το οποίο φέρεται να είναι συνεργός των δραστών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε