Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαραθώνια απολογία των 45 για τα επεισόδια του Σαββάτου

Απο τα επεισόδια του Σαββάτου στους Αμπελόκηπους. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Απο τα επεισόδια του Σαββάτου στους Αμπελόκηπους. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στον ανακριτή απολογούνται οι 45 συλληφθέντες των επεισοδίων που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στους Αμπελόκηπους. Οι 13 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και οι 45 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Οι 13 ανήλικοι που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας που απαγγέλθηκαν, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για την κουκούλα απολογήθηκαν στον 4ο Ειδικό Ανακριτή.
 
Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι και σύμφωνα με τους συνηγόρους τους αρνούνται τις κατηγορίες, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν συμμετείχαν σε επεισόδια. Παράλληλα αμφισβητούν την διαδικασία αφού δεν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες συνεχίζουν να απολογούνται στον 4ο Ειδικό Ανακριτή.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των 45 ακροδεξιών που επιτέθηκαν το Σάββατο σε κατοίκους και φορείς των Αμπελοκήπων που πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση. Η δίωξη ασκήθηκε σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για τις κουκούλες.

Σε βάρος των συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι 2 κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένας για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή, 8 για εξύβριση και ένας για ηθική αυτουργία. 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε