Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μάριος Παπαγεωργίου: Ένοχος ο πιστολέρο του Εφετείου – “Στην Κρήτη τα όπλα τα αγαπάμε”

Μάριος Παπαγεωργίου: Ένοχος ο πιστολέρο του Εφετείου – “Στην Κρήτη τα όπλα τα αγαπάμε”

Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και δυο μηνών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο 44χρόνος ξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου που άνοιξε πυρ χθες στο Εφετείο. Η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε ανεστάλη από τριετία και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 44χρονος κρίθηκε ενός για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια.

Νωρίτερα, η είχε ζητήσει να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίςτασης και να καταδικαστεί για τις άλλες τρεις κατηγορίες.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του πως προέβη στην πράξη αυτή για να δηλώσει το θυμό του για το γεγονός πως ακόμα και σήμερα πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μάριου δεν έχει βρεθεί το πτώμα του.

“Προσπάθησα να μην πέσω εγω κάτω. Αν ήθελα, είχα το χρόνο να κάνω ο,τι ήθελα”, είπε ενώπιον του δικαστηρίου και τόνισε πως το όπλο το είχε προμηθευτεί απο έναν Αλβανό στο Ηράκλειο. Παράλληλα, δεν έδειξε μετανιωμένος για την επιλογή του να πυροβολήσει στον αέρα δηλώνοντας πως είχε τον πλήρη έλεγχο του όπλου. “Εμείς στην Κρήτη τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε. Ξέρουμε όταν πυροβολαμε,που πυροβολαμε. Δώσαμε όρκο στο στρατό να προστατεύουμε τη πατρίδα,τη θρησκεία και την οικογένειά”, συμπλήρωσε και εξήγησε πως είχε προμηθευτεί το όπλο προκειμένου να τηρεί την κρητική παράδοση σε γάμους και γιορτές. Και συνέχισε: “Ήθελα να δηλώσω τον θυμό μου. Τον Μάριο ψάχνουμε 5 χρόνια να τον βρούμε. Περιμέναμε μία δικαιοσύνη, να μάθουμε πού είναι ο Μάριος” ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.
Προεδρος: Ακόμα και με την αναβολή στη φυλακή δεν θα παρέμεναν οι κατηγορούμενοι; Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;
Κατηγορουμενος: Δεν τα έβαλα με τους δικαστές, έκαναν τη δουλειά τους, αλλά η ξαδέλφη μου δεν έχει κάπου να ανάψει ένα καντήλι για το κοπέλι της. Το τσαντάκι δεν το έβαλα μέσα στο χώρο του Εφετείου. Δεν προέβαλα αντίσταση, απλά δεν ήθελα να πέσω κάτω. Αν ήθελα να κάνω κάτι άλλο είχα το χρόνο. Ήθελα να παραδοθώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε