Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μάρτυρας για την επίθεση χρυσαυγιτών στο Πέραμα: Απαθέστατη η στάση των αστυνομικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα ακόμα θύμα της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής κατά στελεχών του ΠΑΜΕ, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα, κατάθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον Δημήτρη Διαμαντάκη, υπάλληλο στον χώρο του μετάλλου.

Ο μαρτυρας δέχθηκε χτυπήματα στη πλάτη και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.
Ο μάρτυρας, ο οποιος άρχισε την κατάθεση του σήμερα και θα συνεχίσει στην επόμενη συνεδρίαση, χαρακτήρισε “δολοφονική” την επίθεση, η οποία -όπως ανέφερε- είχε στόχο το Συνδικάτο μετάλλου “για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα”, προσθέτοντας πως οι δυο ομάδες των 25 ατόμων έδρασαν συντονισμένα “άρχισαν να μας κοπανάνε όλοι μαζί”, ενώ τις χαρακτήρισε “τάγματα εφόδου”. Και ο κ. Διαμαντάκης, μάλιστα, χαρακτήρισε απαθέστατη τη στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το συμβάν.
Παράλληλα, ο μάρτυρας εκτίμησε πως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, μετά από τέσσερα λεπτά, ίσως αφού χτύπησαν σφοδρά τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη “γιατί νόμιζαν πως πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν ο τίτλος του ως προέδρου του Συνδικάτου”. Συμπλήρωσε μάλιστα πως “εγώ όταν είδα τον Σωτήρη κάτω χτυπημένο, νόμιζα πως “πέτυχαν” τον στόχο τους”.
Μάλιστα ο κ. Διαμαντάκης ανέφερε πως η επίθεση σε βάρος τους έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που δέχθηκε μία εβδομάδα μετά ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως και στην περίπτωση του μουσικού οι χρυσαυγίτες “έκλεισαν, κύκλωσαν τα παιδιά και επιτέθηκαν” .

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε