Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαρτυρίες-σοκ για το μακελάρη της Φθιώτιδας – Στον εισαγγελέα και η σύζυγός του για ηθική αυτουργία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο 68χρονος μόλις είχε ξεπεράσει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όμως όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν υπέφερε από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που μίλησαν μαζί του δευτερόλεπτα πριν πάρει την καραμπίνα

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Στυλίδας όσα έχουν συμβεί, με την εν ψυχρώ δολοφονία 2 ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δυο το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτό που είναι επίσης απίστευτο είναι η στάση που κράτησε κατά την διάρκεια του μακελειού η σύζυγός του αφού σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τον ενθάρρυνε να συνεχίσει να πυροβολεί. Γι’ αυτό και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Λίγες ώρες μετά το φονικό που συγκλονίζει το πανελλήνιο, γνωστός του 68χρονου ψαρά πήγε στο σπίτι του, όπου ήταν ταμπουρωμένος, και προσπάθησε να τον πείσει να παραδοθεί επειδή τον γνώριζε προσωπικά και ήλπιζε ότι θα μπορούσε να τον μεταπείσει.

«Πήγα πριν μαζευτεί κόσμος, προσπάθησα να τον αποτρέψω» είπε ο μάρτυρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το NewsIt. Η απάντηση που πήρε όμως, ήταν ενδεικτική των διαθέσεων του δράστη. «Φύγε, θα σε καθαρίσω. Πήγαινε σπίτι σου γιατί το πρωί θα μαζεύουν πτώματα» μου είπε.

Σοκαρισμένος από όσα έζησε και όσα έγιναν, ο αυτόπτης μάρτυρας προσπάθησε να σκιαγραφήσει το προφίλ του 68χρονου που κατ’ επάγγελμα ήταν οικοδόμος. Όπως λέει ήταν ήρεμος άνθρωπος, που στο παρελθόν δεν είχε δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα. Πρόσφατα, είχε ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ενδοοικογενειακά προβλήματα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του NewsIt ο 68χρονος αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, είχε επισκεφθεί ψυχολόγο στη Λαμία πριν από λίγο καιρό και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.

Ακούστε τη λεπτομερή περιγραφή από τις 02:05, ώρα έναρξης του τραγικού περιστατικού, με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον αυτόπτη μάρτυρα.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 02:00 τα ξημερώματα όταν ο δράστης συναντήθηκε σε παραλία κοντά στο σπίτι του με τα θύματά του. Τίποτα δεν προμήνυε το λουτρό αίματος που θα επακολουθούσε και θα βύθιζε ολόκληρη την περιοχή σε βαρύ πένθος.

Το τι οδήγησε τον 68χρονο ερασιτέχνη ψαρά να βάψει τα χέρια του με το αίμα γνωστών και φίλων παραμένει αδιευκρίνιστο. Αλλά ακόμη κι όταν μαθευτεί, δε θα μειώσει τον πόνο εκείνων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους ούτε και της οικογένειάς του που θα τον δει να περνά το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Εκτός από εκείνους που βρίσκονταν στην παραλία, ο δράστης έστρεψε τα πυρά του και στις δυνάμεις της Αστυνομίας που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον τραυματίσουν πριν καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν. Πλέον, νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Κρατικού της Λαμίας, εκτός κινδύνου.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό του μακελειού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε