Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Μαύρα” και “μίζες” γύρω απ’ τον σούπερ κοριό;

“Μαύρα” και “μίζες” γύρω απ’ τον σούπερ κοριό;

Από τα 1,5 με 2 εκατομμύρια που υπολογιζόταν αρχικά το κόστος για τους “σούπερ κοριούς” της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής φτάσαμε στα 7 εκατομμύρια

Ο προμηθευτής που πούλησε τα δυο συστήματα στον Ελληνικό Δημόσιο πλέον παίρνει με απόφαση του δικαστηρίου το δρόμο για τη φυλακή καθώς μετά από έρευνα στο εσωτερικό της ΕΥΠ, αλλά και από τον ΣΔΟΕ, για την διαδικασία της προμήθειας αποκαλύφθηκε ολόκληρη απάτη με υπερκοστολογήσεις και πιθανότατα και μίζες σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με το “Βήμα” η έρευνα εστιάστηκε στην παρεμβολή της κυπριακής εταιρείας «LIS» στην σχετική διαδικασία. Σύμφωνα με τους υπευθύνους εγκατάστασης των συστημάτων υποκλοπών η «LIS» προχώρησε στην αναβάθμιση του λογισμικού των δύο «υπερκοριών», κι αυτή η διαδικασία οδήγησε στην αύξηση του κόστους.

Ωστόσο η Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος ανέφερε στο πόρισμά της ότι η «LIS» ήταν, στην πραγματικότητα, εικονική εταιρεία, την οποία δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της ελληνικής εταιρείας, προκειμένου να πολλαπλασιάσουν το κόστος του συστήματος, αλλά και να την χρησιμοποιήσουν για την ανακύκληση των χρημάτων από την πώλησή του.

Στο πόρισμα των ελεγκτών για το ξέπλυμα χρήματος αφήνονται υπόνοιες για εμπλοκή υπηρεσιακών παραγόντων στην υπόθεση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε