Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Με ”καρμπόν” από το 2002 η κλοπή των όπλων στην Κω

Με ”καρμπόν” από το 2002 η κλοπή των όπλων στην Κω

Σε συναγερμό βρίσκεται η Κως για τα οκτώ αυτόματα όπλα που λείπουν από το αστυνομικό τμήμα και πολλοί θυμούνται την ανεξιχνίαστη κλοπή οπλισμού από στρατόπεδο της Κω το 2002 χωρίς ίχνη διάρρηξης.

Χθες το μεσημέρι ο διαχειριστής της αποθήκης οπλισμού παρατήρησε πως τα λουκέτα ήταν διαφορετικά τοποθετημένα, κάτι που κίνησε τις υποψίες του και γι’ αυτό πραγματοποίησε καταμέτρηση κατά την οποία διαπίστώθηκε πως έλειπαν τα 8 αυτόματα.

Αμέσως μετά λήφθηκαν μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια όπου διενεργούνται έλεγχοι, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί πότε και πώς εξαφανίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα από το τμήμα. Η προηγούμενη καταμέτρηση ωστόσο είχε γίνει πριν από έξι μήνες.

Πρόκειται για τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκε στο αστυνομικό τμήμα παραβίαση, ούτε υπήρξε κάποια επίθεση.

Διαβάστε τώρα τις ομοιότητες αυτής της υπόθεσης με τον Αύγουστο του 2002, από ρεπορτάζ που είχαν γίνει τότε.

”Σοκ είχε προκαλέσει η κλοπή οπλισμού από το στρατόπεδο 544 της Κω τον Αύγουστο του 2002, καθώς είχε συμπέσει με την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν. Αν και επισήμως οι στρατιωτικές αρχές και η Αστυνομία δεν συσχέτισαν την υπόθεση με τρομοκρατική ομάδα, έντονα εξακολουθεί να προβληματίζει το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν σε ποιά αποθήκη έπρεπε να μπουν και κυρίως με ποιό τρόπο, καθώς η συγκεκριμένη αποθήκη χωρίζεται στα δύο, με δύο πόρτες η μία από τις οποίες (αυτή που οδηγεί στην αποθήκη ιματισμού) δεν είχε συναγερμό.

“Η κλοπή έγινε με τη μέθοδο του ριφιφί καθώς οι άγνωστοι δράστες τρύπησαν τον τοίχο διπλανής αποθήκης ιματισμού, και μπήκαν μέσα στην αποθήκη των πυρομαχικών. Οι δράστες πήραν ένα κιβώτιο με 17 45άρια πιστόλια, τρία οπλοπολυβόλα και δύο αυτόματα G-3.
Η κλοπή διαπιστώθηκε από τους αξιωματικούς φρουράς, στη διαδικασία καταμέτρησης υλικού, και αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και η διοίκηση του ΓΕΣ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος άρχισε από προχθές τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί, ενημέρωσε τα μεσάνυχτα τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Ηδη, στην Κω βρίσκεται κλιμάκιο της ΑΣΔΕΝ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Στο νησί επίσης, αναμένεται εντός της ημέρας και κλιμάκιο της Ασφάλειας.

Τις πρωινές ώρες εστάλη επείγον σήμα για τη λήψη εκτακτων μέτρων στο λιμενικό και τις υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου”.

Διαβάστε επίσης : Kως: Τα όπλα “έκαναν φτερά” από το αστυνομικό τμήμα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε