Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Με παρακολουθούσαν κάθε βράδυ ως το σπίτι μου. Εγώ έπαθα εγκεφαλικό και η γυναίκα μου νευρικό κλονισμό”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στον ανακριτή ο «εγκέφαλος» της μαφίας στη Θεσσαλονίκη. Ο φερόμενος ως αρχηγός του μεγαλύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας και άλλων δυο εκ των επικεφαλής των κυκλωμάτων θα κληθεί να εξηγήσει τα…ανεξήγητα.

Οι απολογίες τους αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως μετά τα όσα είπαν οι συγκατηγορούμενοί τους, τις προηγούμενες μέρες αλλά και μετά τους διάλογους μελών του κυκλώματος που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Εκτός όμως από εκβιασμούς και τοκογλυφίες, τα μέλη του κυκλώματος έκαναν και διευκολύνσεις παντός είδους. Κοινώς, ρουσφέτια για προσλήψεις στο Δημόσιο, μεταθέσεις αστυνομικών, προσέγγιση ανθρώπων που κατείχαν θέσεις «κλειδιά» στις διωκτικές αρχές.

Καθώς τα μέλη της «μαφίας της Θεσσαλονίκης» έρχονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, το ένα μετά το άλλο τα θύματά τους βγαίνουν μπροστά, για να αποκαλύψουν τι πέρασαν όταν αναγκάστηκαν να πέσουν στα χέρια των τοκογλύφων. Στόχος τους να σπάσει η «ομερτά» και να αποκαλυφθούν όλα!

«Ένα βράδυ, ένας κουκουλοφόρος μου κόλλησε το πιστόλι στο κεφάλι»

Ένας από τους επιχειρηματίες θύματα των τοκογλύφων μίλησε για όσα έζησε στην εφημερίδα Τα Νέα. Δεν αποκάλυψε φυσικά ούτε το πρόσωπο ούτε και το είδος της επιχείρησης που διατηρούσε.

«Το 2003 ένας πελάτης μου με παρακάλεσε να του δώσω τρεις επιταγές των 7.000 ευρώ η καθεμία γιατί βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης. Δυσκολευόταν να τις καλύψει και μου ζήτησε να τον συνοδέψω στον άνθρωπο που είχε δώσει τις επιταγές. Τον ακολούθησα και βρέθηκα στο γραφείο ενός από τους ανθρώπους που κατηγορούνται σήμερα ως εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Ο σημερινός κατηγορούμενος που είπε ότι αδιαφορούσε για τον πελάτη μου και ότι πλέον είχε να κάνει μαζί μου. Τρομοκρατήθηκα και συμφώνησα να του δώσω νέα επιταγή, φουσκωμένη κατά 10%, ώστε να καλύψω το ποσό. Λίγες μέρες αργότερα, ένας μπράβος εμφανίστηκε στη λογίστριά μου. Της πήρε την επιταγή από τα χέρια και δεν της έδωσε τίποτα πίσω. Τότε κατάλαβα ότι είχα μπλέξει άσχημα», λέει.

Κάποια στιγμή, άρχισαν οι απειλές και οι κατασχέσεις εμπορευμάτων. Φουσκωτοί των περίμεναν έξω από τις επιχειρήσεις του. Το θύμα αναγκάστηκε να δανειστεί από τον ίδιο τοκογλύφο για να ξεχρεώσει το προηγούμενο χρέος.

«Μια βραδιά, έξω από την εκκλησία στο Κορδελιό ένας κουκουλοφόρος μου επιτέθηκε με μπουνιές και μου κόλλησε ένα πιστόλι στο κεφάλι. Με παρακολουθούσαν κάθε βράδυ ως την πόρτα του σπιτιού μου. Η γυναίκα μου έπαθε νευρικό κλονισμό, εγώ έπαθα εγκεφαλικό, έκανα απόπειρα αυτοκτονίας».

Όταν τα πράγματα έφτασαν στο μη περαιτέρω, αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία. Αλλά δε βρήκε ανταπόκριση. Όταν όμως συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο, αποφάσισε να μιλήσει επώνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

28 προφυλακίσεις για την μαφίας της Θεσσαλονίκης – Προφυλακίστηκε ο Παπαχατζής του ΣΔΟΕ – Ελεύθερος υπο όρους ο δημοσιογράφος Γ. Φερέτης

Ο διάλογος του Ντέμη με τη μαφία!

Μαφία Θεσσαλονίκης: Προσωρινά κρατούμενοι 7 κατηγορούμενοι – 6 αφέθηκαν ελεύθεροι

Αποκαλυπτικοί διάλογοι της Μαφίας της Θεσσαλονίκης με πρώην πρόεδρο ΠΑΕ και γνωστό ηθοποιό – Ερευνούν και 3 δολοφονίες

Και ποιούς δεν είχε δανείσει η Καμόρα της Θεσσαλονίκης – Πως τους “συνέτιζαν” – Ανοίγουν οι φάκελοι για άλλες 2 αυτοκτονίες

Μπλέκουν γνωστό ηθοποιό με τη μαφία της Θεσσαλονίκης – Τι απαντά εκείνος

Εκβίαζαν και τον Αντώνη Κανάκη οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης!

Τα ονόματα των βασικών κατηγορουμένων στη συμμορία της Θεσσαλονίκης – Οι απειλές, οι αυτοκτονίες, οι πολίτες υπεράνω υποψίας

Αποκαλύψεις για τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης – Καταθέσεις στην Ελβετία μέχρι και αυτοκτονίες επιχειρηματιών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε