Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

“Με βάραγε και γέλαγε” – Η συγκλονιστική περιγραφή του φοιτητή για την επίθεση των χρυσαυγιτών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ήταν τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο ο 24χρονος φοιτητής Αλέξης Λάζαρης βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μανία μιας ομάδας χρυσαυγιτών κοντά στα γραφεία της οργάνωσης.

Όπως περιγράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο φοιτητής δέχθηκε συντονισμένη επίθεση από μια ομάδα έξι επτά ατόμων. Οι δράστες είχαν εμφανώς σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή ενώ φαίνεται πως ήταν μια από τις ομάδες κρούσης που είχε δημιουργηθεί μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών στα κεντρικά της οργάνωσης στο λεωφόρο Μεσογείων.

Ο Αλέξης Λάζαρης λέει ότι προσπάθησε να διαφύγει, όταν πλέον δεν μπορούσε να τρέξει άλλο στάθηκε να πάρει μια ανάσα και τότε οι δράστες τον πρόλαβαν. “Γυρνάω πίσω και ήτανε ένας από αυτούς. Με κοιτάζει στα μάτια και μου λέει “χειρονομίες ρε πούστη;”Και άρχισε να με βαράει με μπουνιές και γέλαγε κιόλας. Με βάραγε και γέλαγε και μου έριχνε κλοτσιές στο κεφάλι. Και ταυτόχρονα έσκασε και ένας από πίσω και με βάραγε με γροθιές πάλι στο κεφάλι.”
Μάλιστα όπως λέει ο φοιτητής οι δράστες είχαν πρόθεση να του κάνουν μεγάλο κακό.
“Συνεχίζανε να με βαράνε κι έρχεται ένας περαστικός, πιάνει το χέρι του ενός που με βάραγε και του λέει: τι θες να τον σκοτώσεις;”
Κάπου εκεί οι δράστες έκαναν όπως περιγράφει ο φοιτητής μια… παύση στην επίθεση. Εκείνος προσπάθησε να σηκωθεί όμως το μαρτύριό του δεν είχε ακόμη τελειώσει.
“Όταν σηκώνομαι είναι ένας τέταρτος που είναι λίγο πιο ψηλός και μου λέει “καλά είσαι φίλε;”. Λέω, όχι δεν είμαι καλά. “Α, δεν είσαι καλά” μου λέει και μου ρίχνει μπουνιά και δεύτερη μπουνιά”…
Η ομάδα των δραστών όπως λέει επιχείρησε να τον σύρει ως τα γραφεία, τελικά δεν το έκαναν του άρπαξαν όμως την τσάντα με τη μηχανή, το κινητό και τα κλειδιά του σπιτιού του…

Σήμερα καλείται να απολογηθεί ο 42χρονος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή.Ο 42χρονος που είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκε από περίοικο και όχι από τον ίδιο τον φοιτητή που δέχθηκε την επίθεση.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.Παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε