Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μενίδι: Δεύτερος κάλυκας στο σχολείο που πέθανε ο 11χρονος!

Μενίδι: Δεύτερος κάλυκας στο σχολείο που πέθανε ο 11χρονος!

Δεύτερος κάλυκας βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος, μέσα στο προαύλιο του σχολείου του, στο Μενίδι. Οι εξελίξεις με τον 23χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος κάλυκας εντοπίστηκε στη ταράτσα του σχολείου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η ακριβής φορά και ακτίνα της θανατηγόρας βολής.

Ελεύθερος ο 23χρονος!

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά καθώς τελικά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή φυλάκισης των 40 μηνών που του επιβλήθηκε από το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

H αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλλει η υπεράσπιση του τελικά αποσύρθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στην αναστολή της ποινής.

Μετά την ομολογία του 23χρονου Ρομά πως πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα το απόγευμα που έχασε τη ζωή του ο 11χρόνος Μάριος, το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή. Αυτό όμως, προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου του 23χρονου Γιάννη Γλύκα. «Πρόκειται για ποινή εξοντωτική, η οποία επιβάλλεται λογω του κλίματος που εχει δημιουργηθεί , ενω δεν εχει καμμία σχέση και δεν κατηγορείται, για την απώλεια του άτυχου παιδιού. Το Σάββατο, δικάστηκαν άλλα δυο άτομα που συνελήφθησαν γιατί επίσης πυροβολούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών απο το ίδιο δικαστήριο (σ.σ με άλλη συνθεση). Πως γίνεται τώρα να επιβάλλεται τέτοια ποινή;», αναρωτήθηκε.

Ο Γιάννης Γλύκας, υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου: «η δικαστική απόφαση ειναι αποφαση μεροληψίας», είπε , ενώ αργότερα δηλωσε στους δημοσιογράφους πως «Ήταν μια απόφαση κατα παραγγελία εξόντωσης του κατηγορουμένου. Το τμήμα ανθρωποκτονιών είπε πως δεν έχει καμμία σχεση με τον θάνατο του παιδιού. Παραδέχτηκε, ενω θα μπορουσε να το αρνηθεί αφού δε βρέθηκαν ούτε η καραμπίνα, ουτε σκάγια, ούτε κάλυκες και δεν τον είδε κανείς, ότι έριξε έναν – δυο πυροβολισμούς σε ένα γλέντι. Και γι’ αυτό τον τιμωρούν εξοντωτικά;»

Ο νεαρός βρισκόταν σε σπίτι σε σχετικά κοντινή απόσταση απο το σχολείο που εχασε τη ζωή του ο Μάριος.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο πυροβόλησε μια – δυο φορές με καραμπίνα καθώς βρισκόταν με φίλους του στο σπίτι και “γιορτάζαμε για την αδελφή μου”! Μαζί με τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα που παραδέχτηκαν ότι πυροβολούσαν με καραμπίνες από ένα άλλο σπίτι που βρισκεται 500 μέτρα από το σχολείο.

Εκεί γινόταν γλέντι γιατί δεν προφυλακίστηκαν δυο γυναίκες- η μητερα και η σύζυγος- ενός 17χρονου που ειχαν συλληφθεί για κατοχή 230 γραμμαρίων ηρωίνης και 30 γραμμαριών κοκαϊνης. Οι δυο συλληφθέντες δικάστηκαν το Σάββατο και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνων με αναστολή ή μετατροπή κατά περισταση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο 23χρόνος ωστόσο ζήτησε τριήμερο γιατί απουσίαζε ο δικηγόρος του.

Νωρίτερα σήμερα, η οικογένεια του 11χρονου Μάριου εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

«Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας.

Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου.

Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

Φταίνε οι γιατροί που δεν κατάλαβαν ότι το παιδί είχε πυροβοληθεί

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται, επίσης, ότι συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ενώ οι προσαγωγές που έγιναν ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις, Μεταξύ των συλληφθέντων, το πρωί του Σαββάτου, είναι και ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε, αλλά με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του ο μαθητής. Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών. 

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μενίδι – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Παράλληλα, το Μενίδι, μετά τον τραγικό θάνατο του μαθητή, είναι «καζάνι που βράζει». Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε δύο σπίτια στον οικισμό Αυλίζα. Η αστυνομία προχώρησε, αργά χθες το βράδυ, σε προσαγωγές πέντε ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Σήμερα, στις 19.00, έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των Ρομά. Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια, καθώς η κατάσταση θεωρείτι έκρυθμη και υπάρχουν φόβοι για ένοπλη αντίδραση από τους Ρομά. 

Μάλιστα, το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. 

Σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, σε σχετικό ερώτημα για το εάν υπάρχουν νεότερα από τις αστυνομικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του ατόμου που πυροβολούσε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «το θέμα είναι να πάμε λίγο παραπέρα και να δούμε τις αιτίες που προκαλούν αυτά τα φαινόμενα και τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Έχουμε κάποιες ενδείξεις. Ξέρουμε ότι ο πυροβολισμός, η βολίδα αυτή προήλθε από κάποιο πιστόλι 9 χιλιοστών και ψάχνουμε από εκεί και πέρα να δούμε ποιος πυροβόλησε. Η έρευνα συνεχίζεται, κάποια πράγματα είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει βρεθεί το όπλο. Από ότι λένε οι αστυνομικοί δεν είναι καραμπίνα είναι πιστόλι».

Με αφορμή την τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου στον realfm 97,8 ότι δεν μπορεί 20 μήνες να είναι υπουργός και να μιλάει για άβατο ο κ. Τόσκας απάντησε: «Θα του πρότεινα να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του για να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή». Και σημείωσε: «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών , οι προτάσεις είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη Δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά όποιος νομίζει ότι μέσα σε 24 ώρες ή σε έναν χρόνο ή σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της Δυτικής Αττικής και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων θα πει ψέματα».

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νομικού καθεστώτος που αφορά την παράνομη οπλοχρησία προτείνοντας : «Αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά την παράνομη οπλοχρησία και τις μπαλωθιές και όλα αυτά. Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα και να υπάρξει και κοινωνική κατακραυγή που χρειάζεται να υπάρξει και όχι ανοχή».

Σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε «ευτυχώς οι ψύχραιμοι άνθρωποι στην περιοχή είναι περισσότεροι από αυτούς που σκέφτονται εν θερμώ. Πιστεύω ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση, όμως η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή για να αποφευχθούν αντιδικίες και περιστατικά άλλα που δεν θέλουμε».

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε