Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

“Μίλησε” ο πρώτος για το μακελειό στου Ρέντη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία των αστυνομικών δεν έχουν αποκαλύψει τίποτα κατά την προανάκριση, ενώ ο τρίτος αρνείται πως πυροβόλησε κατά μελών της ομάδας ΔΙΑΣ και «δίνει» άλλους συγκατηγορουμένους του.

Οι 10 από τους συνολικά 12 συλληφθέντες για την υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που κατέληξε στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οδηγήθηκαν στη 16η τακτική ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, που βαρύνονταν για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, απολογήθηκαν σήμερα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, και οι 3 από τους 4, που βαρύνονται με τη δολοφονία των αστυνομικών, θα λογοδοτήσουν αύριο στην ανακρίτρια.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνονται στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων, από την οποία προέκυψε και η κίνηση κατόχων κινητών από Μενίδι προς Ρέντη, εν συνεχεία στη Λαχαναγορά και ακολούθως στο σπίτι, ενός εκ των τεσσάρων που μετείχαν στο μακελειό, στη Βαρυμπόμπη.

Προκύπτει, επίσης, ότι περιέθαλψε γιατρός τον τέταρτο καταζητούμενο της ομάδας, που ήταν στο τζιπ, από το οποίο άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Ένας μάλιστα από την ομάδα των αστυνομικών έχει αναγνωρίσει έναν από τους τέσσερις.

Πλην της δίωξης για την δολοφονία των αστυνομικών και της απόπειρας ανθρωποκτονιών σε βάρος άλλων αστυνομικών, η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά επίσης τα κακουργήματα της ληστείας και της εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη και τρίτος για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Πρώην αστυνομικός εμπλέκεται στη μεγάλη σπείρα κλοπής αυτοκινήτων – Ποιά είναι η εμπλοκή του με το μακελειό στου Ρέντη

Είχαν σκοτώσει τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας και σχεδίαζαν νέες αιματηρές ληστείες

Διέφυγαν δύο δράστες του Ρέντη στο εξωτερικό αλλά η ΕΛ.ΑΣ λέει πως κρατά το δολοφόνο – Ο ρόλος των ελλήνων τσιλιαδόρων και του ιδιώτη γιατρού

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε