Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μίσος μαφίας με σφαίρες τρομοκρατών – Φουντώνει το σενάριο των συγκοινωνούντων δοχείων

– Τον γάζωσαν με σφαίρες και με τρεις σφαίρες σιγουρεύτηκαν ότι τον σκότωσαν δείχνοντας πρωτοφανή μανία
– Η μεθοδολογία δείχνει μαφιόζικη επίθεση, αλλά τα όπλα δείχνουν Σέχτα
– Ερευνούν όλες τις κάμερες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένη
– Ύποπτη θεωρείται και η βεντέτα του δημοσιογράφου με ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Χιλιάδες ερωτήματα και γιατί προκαλεί η άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με την αστυνομία να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αφού τα στοιχεία πολλές φορές είναι αλληλοσυγκρουόμενα.

Από τα πρώτα λεπτά της τραγικής είδησης όλοι μιλούσαν για μαφιόζικη εκτέλεση, για ένα συμβόλαιο θανάτου εναντίον του μαχητικού δημοσιογράφου, αλλά η βαλλιστική εξέταση που έδειξε τη Σέχτα Επαναστατών, μπέρδεψε τους πάντες ακόμα και τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Οι δράστες δολοφόνησαν με πρωτοφανή μανία τον Σωκράτη Γκιόλια ρίχνοντας πάνω από είκοσι σφαίρες εκ των οποίων οι 16 τον έριξαν νεκρό ακαριαία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Σωκράτης ανοίγοντας την πόρτα της εισόδου δέχθηκε τα πρώτα πυρά, αποπειράθηκε να γυρίσει και να τρέξει, αλλά ακόμα και τότε αυτοί συνέχιζαν να τον πυροβολούν πισώπλατα. Ακόμα και πεσμένος κάτω ο Σωκράτης, οι δράστες πήγαν από πάνω του και με τρεις σφαίρες στο κεφάλι σιγουρεύτηκαν ότι η αποστολής τους εξετελέστη.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν μαφιόζικη εκτέλεση, ένα συμβόλαιο θανάτου που έπρεπε πάση θυσία να εκτελεστεί με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια. Ωστόσο, τα όπλα που “μίλησαν” λίγο αργότερα και έδειξαν τη Σέχτα Επαναστατών μπέρδεψαν τους πάντες και πλέον η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στο κοινό ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία δεν είναι απλά ένα σενάριο, αλλά ένα σοβαρότατο ενδεχόμενο.

Ακόμα και το κάψιμο του αυτοκινήτου αργότερα δείχνει μαφία, καθώς οι δράστες ήθελαν να σιγουρευτούν ότι δεν θα μείνει τίποτα ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να το αξιοποιήσουν, όπως για παράδειγμα γενετικό υλικό. Έτσι όλα αυτά, όπως το σχέδιο και η μεθοδολογία δείχνουν ότι τελικά ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των ποινικών εγκληματιών και του λεγόμενου αντάρτικου πόλης.

Η αστυνομία εκτιμά οτι είναι αντιμέτωπη με μια τρομοκρατία η οποία δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όρια και δεν ενδιαφέρεται να διαχωριστεί από το οργανωμένο έγκλημα, αντιθέτως, αντιγράφει τις μεθόδους του. Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος αιματηρός κύκλος χτυπημάτων όπου κανένας δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. «Πρόκειται για αρρωστημένα παιδιά που έχουν στραφεί εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Εχουν ισοπεδώσει τα πάντα» επισημαίνουν.

Οι ίδιες πηγές αρνούνται ότι οι νέοι τρομοκράτες δεν έχουν ιδεολογία. «Εχουν και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη. Οποιος διαβάσει προσεκτικά τις προκηρύξεις τους τη βλέπει. Θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία απαρτίζεται από παραιτημένους μικροαστούςτους οποίους κάποιος θα πρέπει να βγάλει από τον λήθαργο με βίαιο τρόπο. Μπροστά στην “επιτυχία” του αγώνα τους δεν εξαιρούν κανέναν. Οι στόχοι τους δεν είναι ίδιοι με αυτούς της “17 Νοέμβρη”. Η κάθε εποχή έχει τη δική της τρομοκρατία» λένε.

Η αστυνομία ωστόσο έχει κι άλλες κατευθύνσεις στην έρευνα. Μία από αυτές είναι η “βεντέτα” του δημοσιογράφου με γνωστή ιστοσελίδα όπου μέλη τουαντιεξουσιαστικού χώρου καταφέρονταν εναντίον του, ακόμα και την ημέρα της κηδείας του.  Η κόντρα αυτή ξέσπασε με αφορμή τη σύνδεση που είχε ο δημοσιογράφος με τον blog troktiko με του χρήστες της άλλης ιστοσελίδας να τον κατηγορούν για τα σχόλια του σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κυρίως σε περιπτώσεις τρομοκρατικών ενεργειών. Έτσι οι έρευνες βρίσκονται ήδη και προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας θυμίζουν οτι μόλις πριν από έναν μήνα υπήρξε ανάρτηση στο indymedia όπου κάτω από τις φωτογραφίες γνωστών τηλεοπτικών δημοσιογράφων υπήρχε η προτροπή «Σκοτώστε τους!». «Η λειτουργία του συγκεκριμένου site καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ποιος νοιάστηκε να αντιδράσει; Κανένας. Ούτε οι πανεπιστημιακοί ούτε κανένας από τους πνευματικούς ανθρώπους ή τους πολιτικούς.

“Φύλλο και φτερό” τα ηλεκτρονικά αρχεία του Σωκράτη Γκιόλια

Στο σκοτάδι βρίσκονται -για την ώρα- οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δολοφονία, από τη «Σέχτα Επαναστατών», του 37χρονου δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, χθες το πρωΐ στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί αναμένουν την προκήρυξη της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου και θα δώσει για το «επιχειρησιακό κομμάτι» κάποιες λεπτομέρειες, που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Πλέον η αστυνομία ψάχνει και στα αρχεία του υπολογιστή του Σωκράτη Γκιόλια, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος μιας και αναζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα από το αποθηκευμένο υλικό στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών. Ήδη όλοι οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος στο σπίτι του και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9,89 ήδη εξετάζονται.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου στο ιστολόγιο Troktiko, με τον οποίο συνδεόταν ο Σωκράτης Γκιόλιας όπως προέκυψε και από χτεσινό δημοσίευμα του blog που ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος ήταν ο οραματιστής του ιστολογίου.

Η σημαντική μαρτυρία της συζύγου

Οι μαρτυρίες αυτοπτών για τους δράστες είναι ελάχιστες, ενώ αύριο θα γίνει πιθανότατα η κατάθεση της συζύγου του θύματος. Η γυναίκα δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση. Η μαρτυρία της, πάντως, εικάζεται ότι θα προσθέσει κάποια στοιχεία, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες επειδή, σύμφωνα με τα λίγα που είπε από την αρχή στους αστυνομικούς, φαίνεται να έχει δει από τη οθόνη της εισόδου τουλάχιστον τον έναν εκ των δραστών, αυτόν που χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και έπεισε το δημοσιογράφο να κατέβει κάτω με το πρόσχημα ότι έκλεβαν το αυτοκίνητό του.

Παρακολουθούσαν μέρες τον Σωκράτη Γκιόλια

Αυτό για τους αστυνομικούς θεωρείται βέβαιο και αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι του δημοσιογράφου, χωρίς να αναγράφεται το όνομά του πάνω, όπως και σε όλα τα κουδούνια της πολυκατοικίας δεν υπάρχουν ονόματα. Άρα οι δράστες γνώριζαν και αυτό το κατάφεραν με μέρες παρακολούθησης.

Ήδη οι αστυνομικοί περιμένουν υλικό από κάμερες σε κεντρικούς δρόμους όπως η Λεωφόρος Βουλιαγμένη από την οποία περνούσε καθημερινά ο Σωκράτης Γκιόλιας. Αφού παρακολουθείτο τόσο καιρό είναι πιθανόν να έχει καταγραφεί αυτό σε κάμερες της Λεωφόρου. Από τις ίδιες κάμερες θα δουν μήπως υπάρχει αξιοποιήσιμο υλικό πριν ή μετά τη δολοφονία.

Μία νέα πάντως μαρτυρία αναφέρει πως οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο αυτοκίνητα. Το ένα το έκαψαν, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία γυναίκας, είδε λίγο πριν την επίθεση ένα λευκό αυτοκίνητο με τρεις άνδρες να σταματάει και οι τρεις άνδρες να πλησιάζουν προς την πολυκατοκία του δημοσιογράφου.

Μια ημέρα μετά την στυγερή δολοφονία του Σ. Γκιόλια και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη ΦΩΤΟ NEWSIT

Τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σπίτι του αδικοχαμένου δημοσιογράφου ΦΩΤΟ NEWSIT

Το ένα από τα δύο εννιάρια πιστόλια είναι αυτό που οι τρομοκράτες έχουν χρησιμοποιήσει και σε όλες τις προηγούμενες επιθέσεις, ενώ το δεύτερο είναι εκείνο με το οποίο δολοφόνησαν πριν από 13 μήνες τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα. Δεκατρείς από τους κάλυκες που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη προέρχονταν από το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο αστυνομικός, άλλοι τρεις με το όπλο των προηγούμενων επιθέσεων, οι οποίοι ταυτίζονται και με κάλυκα που είχαν αφήσει οι τρομοκράτες πάνω στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μαζί με την πρώτη τους προκήρυξη.

Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει σειρά ομοιοτήτων στις δύο τελευταίες αιματηρές επιθέσεις της «Σέχτας» σε Κάτω Πατήσια και Ηλιούπολη. Οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν την ίδια ώρα και σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες ήταν τρεις, εκ των οποίων ο ένας έριξε μεγάλο αριθμό σφαιρών (12-15 βολίδες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Μ.Μπόση στο Newsit: “Οι τρομοκράτες πέτυχαν τον στόχο τους να φοβίσουν”

‘Υστατο χαίρε στον Σωκράτη

Επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών με την δολοφονία Γκιόλια

Ποιός ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

Δολοφονήθηκε η δημοσιογραφία – Απερίφραστη καταδίκη από τα κόμματα


Τα χτυπήματα της Σέχτας – Εκαναν τελικά πράξη τις απειλές τους

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε