Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μπάζουν” νερά οι νέες στολές της ομάδας ΔΙΑΣ!

Είναι όπως καταγγέλουν, χαμηλότερου επιπέδου ασφάλειας ακόμη κι από αυτές που φορούν οι ντελιβεράδες.

Η διανομή έγινε πριν από περίπου 20 ημέρες και άμα τη … “εμφανίσει” τους που συνέπεσε με τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων, φάνηκαν τα πρώτα δείγματα αδυναμίας για στοιχειώδη προστασία.

Aρχισαν να μπάζουν από παντού νερά και “φούσκωσαν” καθώς συγκρατούσαν το νερό όπως τα σφουγγάρια.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι όλη την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας των ομάδων και σε ημέρες που προκλήθηκαν ακόμη και καταρρακτώδεις βροχές, οι περιπολίες υπέστησαν ελαφρά μόνο αριθμητική κάμψη, παρά του γεγονότος ότι συνοδεύτηκαν με αύξηση των ατυχημάτων.
Διατηρήθηκε ωστόσο ψηλά ο πήχης των συλλήψεων ακόμη και στη διάρκεια αυτών των δύσκολων ημερών.

Μιλώντας στο Newsit για το συγκεκριμένο γεγονός, ο πρόεδρος του Σωματείου ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, άφησε αιχμές ακόμη και για υποψία σκανδάλου, δηλώνοντας ότι: “ίσως το γεγονός αυτό, ν’ αποτελέσει την κορυφή του παγόβουνου, πιθανολογούμενης αποκάλυψης υπόθεσης διαφθοράς σε σχέση με τις προμήθειες των υλικών στην αστυνομία, για το οποίο είμαστε αποφασισμένοι και να το στηλιτεύσουμε, αλλά και να το ξεσκεπάσουμε”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, η προμήθεια των επίμαχων στολών που μεταξύ άλλων υπηρεσιών διανεμήθηκαν και στα στελέχη της ΔΙΑΣ, έγινε με βάση ένα προ τριετίας διαγωνισμό και με προδιαγραφές που είχαν τεθεί τότε, προκειμένου να “ντυθεί” ομοιόμορφα το αστυνομικό προσωπικό όλης της χώρας που εκτελεί υπηρεσία δίτροχης αστυνόμευσης.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί από τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της αστυνομίας ήταν κάτω του μεσαίου επιπέδου ασφάλειας και προστασίας και παντελώς ακατάλληλες για αστυνομικούς που διανύουν ώρες και χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση πάνω σε μηχανές, αποτελώντας την εμπροσθοφυλακή του Σώματος στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Ο διαγωνισμός ως είθισται πέρασε από τα σαράντα κύματα μέχρι να παραδοθεί προς έγκριση κι εκτέλεση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πριν από μικρό χρονικό διάστημα και να προχωρήσει η αστυνομία στην προμήθεια τους.

Σήμερα πάντως, γίνεται παραπάνω από φανερό, ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της αστυνομίας διαγκωνίζονται για το ποια θα αποποιηθεί πρώτη το άγος όπως αποκαλείται του διαγωνισμού, καθώς πέραν όλων των όλων, δεν αποκλείεται να κρύβονται ψήγματα μέχρι και αδιαφανών διαδικασιών.

Στελέχη της ΔΙΑΣ σημείωναν ότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να γίνει άμεσα προμήθεια νέων στολών με υψηλά στάνταρ ασφάλειας και πρόσθεταν ότι αντίστοιχο θέμα δεν υπάρχει με τους υπηρετούντες στην ομάδα ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι ευθύς εξαρχής προμηθεύτηκαν ειδικών προδιαγραφών ανθεκτική ενδυμασία και παρελκόμενο εξοπλισμό.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε