Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Μπουρλότο” στα ακριβά Ι.Χ. για να … εισπράξουν την ασφάλεια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το κόλπο είναι παλιό, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει ξαναέρθει στη μόδα. Πλέον είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ειδικό τμήμα που ξεψαχνίζει τις υποθέσεις βάζοντας ακόμη και ντετέκτιβ.

Υπάρχουν απίστευτα περιστατικά. Έχει εντοπιστεί ένας ιδιοκτήτης πολυτελούς αυτοκινήτου που έβαλε δυο αλλοδαπούς να κλέψουν το αμάξι του και να το καταστρέψουν για να εισπράξει τα ασφάλιστρα…

Τα περιστατικά τον τελευταίο καιρό είναι δεκάδες. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν οχήματα μεγάλου κυβισμού τα οποία έχουν χάσει λόγο κρίσης, τεκμηρίων και υψηλών τελών την αξία τους και προσπαθούν να τα… ξεφορτωθούν για να εισπράξουν την ασφάλεια που πολλές φορές είναι κοντά στην αρχική τιμή του αυτοκινήτου.

Τι κάνουν; Πολύ απλά, παίρνουν ένα μπιτόνι με βενζίνη, το βάζουν κάτω απ’ το αυτοκίνητο και ανάβουν φωτιά…

Μόλις χθες είχαμε ακόμη δυο περιστατικά για τα οποία η Πυροσβεστική αναφέρει πυρκαγιά από “άγνωστη αιτία” σε Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική εταιρεία ψάχνει μερικές λεπτομέρειες πριν δόσει την αποζημίωση.

Αν ο ιδιοκτήτης έχει προσπαθήσει να πουλήσει πρόσφατα το αυτοκίνητο, αν έχει αγοράσει άλλο (ειδικά μικρότερου κυβισμού) αυτοκίνητο, αν είχε πολύ καιρό να περάσει σέρβις ή κυρίως αν στο παρελθόν έχει υπάρξει “θύμα” πυρκαγιάς… τότε κάτι τρέχει.

Τα παραδείγματα δεν είναι τυχαία λένε έμπειροι ασφαλιστές. Έχουν εντοπίσει ακόμη και άτομα που ζητούν “ξαφνικά” να πληρώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια και λίγους μήνες μετά το αμάξι… “φουντώνει” !

Διαβάστε επίσης:
Η νύχτα των… μπουρλότων στο Χαλάνδρι

Στις φλόγες αυτοκίνητα και μηχανές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε