Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Narcos! Θα γέμιζαν την Αθήνα κοκαΐνη… “Louis Viton”

Narcos! Θα γέμιζαν την Αθήνα κοκαΐνη… “Louis Viton”

Κοκαΐνη… “Louis Viton” από το περίφημο καρτέλ του Κάλι στην Κολομβία, θα έριχναν στα σαλόνια τις Αθήνας τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών, πριν προλάβουν να γεμίσουν τις “καλές” γειτονιές της πρωτεύουσας με την “άσπρη σκόνη των Ίνκας”.

Όπως αποτυπώνεται και στις επίσημες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ασφάλεια Αττικής, πολλές από τις πλάκες των 29 κιλών κοκαΐνης που εισήγαγε το κύκλωμα από την Ολλανδία, φέρουν – καταχρηστικά βέβαια – το λογότυπο της γνωστής γαλλικής φίρμας.

Πρόκειται για ένα “κόλπο” των βαρώνων της Κολομβίας για να ξεχωρίζουν τις παρτίδες, της καθαρής κόκας που φθάνουν στην “Γηραιά Ήπειρο” και απευθύνονται σε χρήστες με “βαριά” πορτοφόλια, καθώς πρόκειται για κοκαΐνη υψηλής ποιότητος και “καθαρότητας”.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για σπείρα Ελλήνων και Αλβανών που έχουν πρόσβαση σε κοκαΐνη Κολομβίας, μέσω ενός παράλληλου κυκλώματος Αλβανών στην Ολλανδία, οι οποίοι εισάγουν κόκα στην Ευρώπη απευθείας από Λατινική Αμερική.

Έπειτα από παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν οι έμπειροι αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος, διαπίστωσαν πως στην σπείρα εμπλέκονται δυο Έλληνες, ιδιοκτήτες νταλίκας, αλλά κι ένα ζευγάρι Αλβανών από την Κορινθία που έχουν σπίτι και στην περιοχή της Ν. Σμύρνης.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις παρακολουθήσεις που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν διαπιστώσει πως οι διακινητές του συγκεκριμένου κυκλώματος συχνάζουν στο Κολωνάκι και είχαν άμεση πρόσβαση στα “σαλόνια” της Αθήνας, κυκλοφορώντας μάλιστα με πολυτελή αυτοκίνητα για να μην κινούν τις υποψίες.

Τελικά την περασμένη Παρασκευή και ενώ η νταλίκα με τους δυο Έλληνες επέστρεφε από Ολλανδία, όπου είχε ξεφορτώσει Ελληνικά κρέατα, οι αστυνομικοί της Δίωξης ακινητοποίησαν στο Λιμάνι της Πάτρας, το βαρύ όχημα και κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν βρήκαν επιμελώς κρυμμένη στην καρότσα μια βαλίτσα που περιείχε 29 πλάκες κοκαΐνης του ενός κιλού η κάθε μια.

Παράλληλα άλλο κλιμάκιο της Υπηρεσίας συνελάμβανε στην Κορινθία το ζευγάρι των Αλβανών που περίμενε να παραλάβει τα ναρκωτικά, ενώ την ίδια στιγμή αστυνομικοί έμπαιναν και στο διαμέρισμα τους στην Ν. Σμύρνη, ανακαλύπτοντας ένα ολόκληρο εργαστήριο, νόθευσης και επανατυποποιήσης της κόκας.

Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν τους διακινητές με τα πολυτελή αυτοκίνητα, τους οποίους χρησιμοποιούσε το κύκλωμα προκειμένου να γεμίζει τα σαλόνια της Αθήνας με τη “Louis Viton” κοκαΐνη.

Φωτογραφίες: astynomia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε