Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Nεκρός σε τροχαίο ο Κωνσταντίνος Καραμούτσος

Nεκρός σε τροχαίο ο Κωνσταντίνος Καραμούτσος

Ο συγγραφέας τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτηγό.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο διακεκριμένος Κερκυραίος φιλόλογος, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Κωνσταντίνος Δ. Καραμούτσος χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα.

Ο άτυχος άνδρας χτυπήθηκε από φορτηγό και υπέκυψε τρεις ώρες μετά, στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Δ. Καραμούτσος είχε γεννηθεί το 1941 και είχε σπουδάσει φιλολογία, δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα.

Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση και εξέδωσε βιβλία για τον ζωγράφο Τεν Φλωριά, για τους Σουλιώτες της Κέρκυρας και δύο τόμους για τις κερκυραϊκές αρχοντικές αγροικίες -τρίτος είναι υπό εκτύπωση. Επίσης, πραγματοποίησε εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα και στην Κέρκυρα.

Ο Κ. Καραμούτσος είχε γεννηθεί το 1941 στην Άφρα. Σπούδασε Φιλολογία, Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία και Δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες μέχρι την πρόσληψή του ως καθηγητής φιλολογίας στη Μέση Εκπαίδευση από το 1966 ως το 1997. Ευτύχησε να ιδρύσει και αναπτύξει το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρού Κέρκυρας και το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Εξέδωσε τα βιβλία: «Ο Τεν Φλωριάς, το εικαστικό και λόγιο έργο του». Κέρκυρα 1997. «Κερκυραϊκές Αρχοντικές Αγροικίες» Τ1 Δήμος Παρελείων. Κέρκυρα 2006. «Σουλιωτών Γενεαλογίες». Κέρκυρα 2007.

Ως φωτογράφος εξέθεσε: Στην Αθήνα Έκφραση 1, «Δένδρα» 1963. Έκφραση 2, «Οι καθηγητές μου διδάσκοντες» 1964. Στην Κέρκυρα «Η λαϊκή Αρχιτεκτονική του χωριού Σιναράδες» 2005 (πεντάτομο έργο κατατεθειμένο στο Μουσείο της Λαογραφικής και Ιστορικής Εταιρείας Σιναράδων Κέρκυρας).

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε