Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντροπή! “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” και ύβρεις μέσα στο δικαστήριο – Απειλήθηκε σύρραξη!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Για μία ακόμα φορά διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς οπαδοί της, στους οποίους επετράπη η είσοδος στη δικαστική αίθουσα από την αστυνομία, φώναζαν συνθήματα, έβριζαν αντιφασίστες οι οποίοι έμειναν… έξω και άρχισαν να πετούν μπουκάλια!

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς καθώς, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις. Κι από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ωστόσο είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη, στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη έγινε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως “αίμα τιμή Χρυσή Αυγή” και “που@@@@ς γιοι αναρχικοί” και να πετούν αντικείμενα.

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε αμέσως τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στην μέση και την Έδρα να αποχωρεί. Τελικά με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε η ένταση και η διαδικασία διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε