Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο “Δίας” τσάκωσε τους ληστές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 Για πρώτη φορά η αστυνομία κατάφερε να πιάσει τους ληστές επ’ αυτοφόρω μέσα στην τράπεζα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Κηφισίας 340 στη Νέα Ερυθραία.

 
Ένας άνδρας φορώντας μαύρο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου μπήκε στην τράπεζα κρατώντας μια τσάντα. Περίμενε κανονικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά του. Ένας δεύτερος άνδρας με γυαλιά ηλίου επίσης περιμένει έξω από την τράπεζα στην είσοδο της. Εκείνη την ώρα περνάει ένα περιπολικό της αστυνομίας που σταματάει λίγο πιο κάτω γιατί θεώρησε ύποπτο τον τύπο έξω από την τράπεζα.
 
Μετά από λίγα λεπτά, μέσα στην τράπεζα φτάνει η σειρά του άνδρα με το καπέλο και τα γυαλιά. Αντί όμως να πάει στο ταμείο πάει στο γραφείο του διευθυντή και του λέει: “Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο γιατί θα χυθεί αίμα. Θα σας τα πάρω όλα κουφάλες όπως μας τα παίρνετε εσείς συνέχεια.” Ο διευθυντής του απαντάει πως το χρηματοκιβώτιο για να ανοίξει χρειάζεται οχτώ λεπτά και ο ληστής ψύχραιμος του λέει πως έχει χρόνο και θα…περιμένει!
 
Όμως αυτή η καθυστέρηση βοήθησε την αστυνομία. Οι ταμίες πάτησαν το κουμπί ασφαλείας και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που ήταν στο περιπολικό κατέβηκαν αμέσως και έπιασαν τον άλλο ληστή που περίμενε έξω ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν με τον ασύρματο το τμήμα. Έτσι περίπου 20 άνδρες της ομάδας Δίας έφτασαν στην τράπεζα.
 
Τα οχτώ λεπτά πέρασαν και ο διευθυντής ανοίγει το χρηματοκιβώτιο και βλέπουν πως είναι…άδειο. Ο ληστής τσαντίζεται και ενώ ετοιμάζεται να φύγει βλέπει πως η τράπεζα είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς και πως ο συνεργός του είχε ήδη συλληφθεί. Για λίγα λεπτά πανικοβάλλεται όμως στην συνέχεια αφού καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι βγαίνει έξω πετάει το όπλο, τα γυαλιά και το καπέλο του και παραδίνεται.
 
Πελάτες και υπάλληλοι της τράπεζας κατεβαίνουν αμέσως στο υπόγειο της τράπεζας και άνδρες της αστυνομίας μπαίνουν για να ελέγξουν αν το πακέτο που άφησε ο ληστής ήταν βόμβα. Ευτυχώς όμως δεν ήταν βόμβα και έτσι όλα τελείωσαν.
Τα όπλα που κρατούσαν ήταν τελικά ρέπλικες ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο ληστής που ήταν μέσα είναι Έλληνας ενώ ο άλλος που ήταν έξω είναι Αλβανός. Όπως αποδείχθηκε όμως ο νεαρός που ήταν εξώ δεν είχε σχέση με τον ληστή μέσα και έτσι αφού πήγε στο τμήμα και έδωσε κατάθεση αφέθηκε ελεύθερος!

Ο δράστης είναι 56 ετών, οδηγός ταξί  και σύμφωνα πάντα με την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει κάνει κι άλλες ληστείες με παρόμοιο τρόπο όπως έγινε πριν από μια εβδομάδα στο Κερατσίνι.

Μετά από δεκάδες ληστείες μέσα στους τελευταίους μήνες η αστυνομία κατάφερε να πιάσει τους δράστες και μάλιστα μέσα στην τράπεζα την ώρα που λήστευαν. Και όλα αυτά μόλις τρεις μέρες αφότου βγήκαν στους δρόμους οι άνδρες της ομάδας Δίας, της νέας ομάδας της αστυνομίας που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας με μηχανές.
 
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε