Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

O νταλικιέρης στην Πάτρα μαρτύρησε τον βαρόνο των ναρκωτικών – Ζάμπλουτος και πολιτικός στην Αλβανία- Καλούσε Έλληνες τραγουδιστές στα ξενοδοχεία του

Στη φωτογραφία φαίνονται οι αφίσες από βραδιές ελληνικής μουσικής με τον Ηλία Βρεττό και την Κατερίνα Στικούδη
Στη φωτογραφία φαίνονται οι αφίσες από βραδιές ελληνικής μουσικής με τον Ηλία Βρεττό και την Κατερίνα Στικούδη

– Ο Αλβανός βαρόνος των ναρκωτικών είχε ιδρύσει μεταφορικές εταιρείες “βιτρίνα” σε όλη την Ευρώπη
– Μέσω της Ελλάδας μετέφερε ναρκωτικά στη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες
– Μόλις έγινε γνωστή η είδηση απομακρύνθηκε από τη θέση του στο υπουργείο Μεταφορών
– Είναι ο άνθρωπος που διαθέτει το μοναδικό εξάστερο ξενοδοχείο στην Αλβανία
– Έλληνες αστυνομικοί θα μεταβούν στη Χάγη προκειμένου να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους

Βαθιά πολιτική κρίση προκάλεσε στην Αλβανία η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακινήσης ναρκωτικών, αποκαλύπτοντας έτσι το ρόλο Αλβανού επιχειρηματία που είναι ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών πολιτικών κομμάτων της γείτονος και ο ίδιος σημαντικό πολιτικό πρόσωπο.

Ο επιχειρηματίας Κ.Μ. φέρετε από την Δίωξη Ναρκωτικών ως ένας εκ των μεγαλυτέρων “βαρόνων” διακινήσης ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί, το όνομα του φιγουράρει στις πρώτες σειρές ως ο άνθρωπος που έστελνε τόνους χασίς και δεκάδες κιλά κοκαΐνης σε χώρες της Ε.Ε. μέσω Ελλάδας, χρησιμοποιώντας φορτηγά αυτοκίνητα, που μετέφεραν νόμιμα εμπορεύματα.

Ο Κ.Μ. σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Ασφάλεια Αττικής, είχε ιδρύσει μεταφορικές εταιρείες “βιτρίνα” σε ολόκληρη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας δικούς του ανθρώπους στην διοίκηση τους και βέβαια μυημένους στην μυστική εγκληματική οργάνωση.

Μέσω αυτών των εταιρειών μετέφερε τόνους χασίς από την Αλβανία, εκατοντάδες κιλά κατεργασμένου χασίς από το Μαρόκο και δεκάδες κιλά κοκαΐνης από την Κολομβία, σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία, οι Σκανδιναβικές χώρες, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία.

Ο Κ.Μ. δεν συνελήφθη στην Αλβανία, παρά το γεγονός πως το όνομα του αναφέρεται ευθαρσώς στην Δικογραφία και μάλιστα ως “εγκεφάλου” του κυκλώματος, καθώς έπρεπε να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ήδη από τις Ελληνικές Αρχές έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να εκδοθεί σε βάρος του Κ.Μ ένταλμα και μάλιστα διεθνές.

Στο μεταξύ αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εμπλοκή του Κ. Μ στο κύκλωμα, απομακρύνθηκε από την θέση που κατείχε στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ οι Αλβανοί αστυνομικοί αναμένουν την έκδοση διεθνούς εντάλματος σε βάρος του, προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται υπό επιτήρηση, ακόμα και από ξένη Υπηρεσία που δραστηριοποιείται διεθνώς στην εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων διακινήσεις ναρκωτικών.

 

Επιχειρηματική δραστηριότητα “βιτρίνα”.

Ο Κ. Μ. θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού στην πατρίδα του, καθώς διαθέτει το μοναδικό εξάστερο ξενοδοχείο στους Αγίους Σαράντα.

Μάλιστα στα εγκαίνια του ξενοδοχείου, είχε παραβρεθεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας, ενώ συχνές είναι οι βραδιές Ελληνικής μουσικής με γνωστά ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου και με είσοδο…50 ευρώ.

Ο ίδιος είναι γνώστης της Ελληνικής γλώσσας, ενώ φέρεται να διαθέτει τουλάχιστον 10 ακίνητα και συγκεκριμένα κατοικίες, στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ παράλληλα αστυνομικοί που έχουν κάνει “φύλο και φτερό” τα οικονομικά του, υποστηρίζουν πως έχει καταθετικούς λογαριασμούς στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

 

Το κύκλωμα

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν να “ξηλώνουν το κουβάρι” του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού κυκλώματος διακινήσεις ναρκωτικών το 2014, όταν συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας οδηγός νταλίκας, που μετέφερε δεκάδες κιλά κοκαΐνης με προορισμό το Λονδίνο.

Έκτοτε οι αστυνομικοί της Δίωξης, άρχισαν επισταμένα να ερευνούν την υπόθεση, ανταλλάσσοντας πληροφοριακά δελτία με συναδέλφους τους στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Γερμανία και την Βρετανία.

Όλοι τους γνώριζαν κάποιους Αλβανούς που εμπλέκονταν σε κύκλωμα διακινήσης ναρκωτικών και είχαν σχέση με εταιρείες τις οποίες αποδείχθηκε πως είχε δημιουργήσει ο χρηματοδότης κομμάτων στην γειτονική μας χώρα.

“Στην Ευρώπη όλοι γνώριζαν κάποια πρόσωπα και ήξεραν κάποιες δραστηρίοτητες, πλην όμως δεν είχαν στοιχεία να τους συλλάβουν. Τα στοιχεία αυτά τους τα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και “ξηλώθηκε” σταδιακά ολόκληρο το δίκτυο που είχε δημιουργήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος”, λέει με νόημα στο “Newsit.gr”, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

 

Μάλιστα στο τέλος της εβδομάδας αστυνομικοί επικεφαλής της ομάδας που εξάρθρωσε το διεθνικό κύκλωμα, θα μεταβούν στην Χάγη, προκειμένου να παρουσιάσουν την υπόθεση σε Ευρωπαίους συναδέλφους τους, που είχαν ασχοληθεί με τα παρακλάδια του κυκλώματος, αλλά είχαν προσκρούσει σε ..”πόρτες κλειστές”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε