Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο πρωταθλητής των “χάκερ” και ο ποδοσφαιριστής είχαν ρημάξει τις πιστωτικές

Ο πρωταθλητής των “χάκερ” και ο ποδοσφαιριστής είχαν ρημάξει τις πιστωτικές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2011 | 08:35
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2011 | 08:19

Το κόλπο ήταν ... απλό για τις ικανότητες του ενός από τους δράστες που στο σχετικό πρωτάθλημα των “χάκερ” είχε έρθει πρώτος! Έμπαιναν σε ιστοσελίδες διαδικτυακών καταστημάτων, με ειδικά λογισμικά έκλεβαν τους αριθμούς πιστωτικών καρτών των πολιτών και στη συνέχεια έκαναν παράνομες αγορές μέσω διαδικτύου.

Πόσα είχαν κλέψει με αυτόν τον τρόπο; Υπολογίζεται ότι συνολικά με 58.000 συναλλαγές τα θύματά τους είχαν χάσει τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ!

Η σύνθεση της συμμορίας είναι... εντυπωσιακή.

Πρωταγωνιστές του κυκλώματος, ένας 21χρονος «πρωταθλητής» σε διεθνείς διαγωνισμούς hacking, ένας ποδοσφαιριστής από τον Πύργο, ένας ιδιοκτήτης πολλών πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Καλαμάτα και ένας κατηγορούμενος για απάτες που δίνει το παρών κάθε 1η και 15, του μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η οργάνωση αυτή εξαρθρώθηκε από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού και συμμετείχαν 4 Έλληνες ηλικίας 39,26,21 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα διενεργούσε απάτες, μέσω υπολογιστών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές, από τις οποίες εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες διείσδυαν παράνομα (με τη μέθοδο cracking ) σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων (e shops ) και με τη χρήση ειδικών λογισμικών υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο έτος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, έχοντας υποκλέψει πλήρη στοιχεία πιστωτικών καρτών, που όπως προανακριτικά προέκυψε, έχουν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από (58.000) παράνομες συναλλαγές, κυρίως για αγορές μέσω διαδικτύου.

Από τις συναλλαγές αυτές, το κύκλωμα αποκόμισε παράνομα, σε βάρος των κατόχων των πιστωτικών καρτών, σημαντικά οικονομικά οφέλη, τα οποία θα προσδιοριστούν από την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν την 20-10-2011 στις οικίες των δραστών, σε Αττική, Καλαμάτα και Πάτρα, παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δυο (2) φορητοί Η/Υ

· Πέντε (5) σκληροί δίσκοι

· Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

· Επτά(70 βιβλιάρια καταθέσεων

· Ένα (1) μπλόκ επιταγών

· Τέσσερις(4) κάρτες ανάληψης

· Μία (1) πιστωτική κάρτα

· Μία (1) κάρτα φορητής μνήμης

· Μία(1) κάρτα sim

· Πλήθος στοιχείων πιστωτικών καρτών εκτυπωμένων σε χαρτί


   Διαδώστε αυτό το άρθρο