Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“ΟΛΑ” ή “Επαναστατική Αυτοάμυνα” πίσω από το χτύπημα κατά των ΜΑΤ στο ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ του τρομοκράτη ίσως δώσουν την απάντηση στο ερώτημα των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής για την οργάνωση που κρύβεται πίσω από το αιματηρό χτύπημα κατά των ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Το ερώτημα τώρα είναι ποιος και γιατί έκανε το νέο χτύπημα εναντίον των αστυνομικών.

Είναι η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που έχει κάνει χρήση “καλάσνικοφ” στο παρελθόν;

Είναι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα που έκανε την παρθενική της εμφάνιση πυροβολώντας με “καλάσνικοφ” τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια την πρεσβεία του Μεξικού; Η ίδια οργάνωση ευθύνεται και για την επίθεση κατά της Γαλλικής Πρεσβείας και φέρει την ευθύνη για τον τραυματισμό ακόμη ενός αστυνομικού.
Σε κάθε περίπτωση και καθώς οι βολίδες υπέστησαν σημαντική φθορά οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τους κάλυκες. Εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν θα “φανεί” στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και πιθανότατα θα οδηγήσει και στην ταυτότητα της οργάνωσης.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα του αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής είναι το γεγονός ότι άσχετα από το όνομα της οργάνωσης είναι σαφές ότι αυτή τη φορά οι τρομοκράτες ήθελαν αίμα αστυνομικού.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της οδού Αραχώβης, απ’ όπου πιθανότατα βγήκε ο ένοπλος και πυροβόλησε τρεις φορές.
Οι δύο σφαίρες χτύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Η τρίτη σφαιρα χτύπησε στο κτίριο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
Από θραύσματα τραυματίστηκε στην κοιλιά και στον μηρό ο 34χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος μεταφέρθηκε με περιπολικό στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά παραμένει για νοσηλεία.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε