Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι “Πυρήνες” έκαναν την απίστευτη ληστεία με την απαγωγή του διευθυντή της τράπεζας στο Βόλο;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το σενάριο της ληστείας μοιάζει κυριολεκτικά βγαλμένο από το ταινία. Τώρα οι αστυνομικοί λένε ότι τη ληστεία την έκαναν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”

και συμπληρώνουν ότι ίσως είχαν και τη βοήθεια ποινικών, έμπειρων σε ληστείες τραπεζών… φωτογραφίζοντας ακόμη και τον Παλαιοκώστα.

Τώρα διαρρέουν πληροφορίες για σχεδιαγράμματα, στοιχεία και εικόνες από μικροκάμερες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχουν κάνει δύο ληστείες στην ευρύτερη περιοχή με λεία τουλάχιστον 700.000 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν έχουν βρεθεί ακόμη … πουθενά.

Η απίστευτη ληστεία με την απαγωγή του διευθυντή της τράπεζας

Οι έμεπειροι αστυνομικοί συντάκτες λένε ότι οι αστυνομικοί δεν αναφέρονται τυχαία στην πρωτοφανή υπόθεση απαγωγής τραπεζικού διευθυντή στο Βόλο, στις 12 Φεβρουαρίου 2010 με λεία περίπου 400.000 ευρώ, επανεξετάζοντας προσεκτικά τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης. Ο 42χρονος διευθυντής του υποκαταστήματος στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Ιωλκού, μόλις τρεις μήνες πριν μετατέθηκε από το υποκατάστημα της Εθνικής στο Βελεστίνο, αναχώρησε με το αυτοκίνητό του αργά το μεσημέρι εκείνης της μέρας με προορισμό τη Λάρισα, όπου διαμένει με την οικογένειά του.
Ακολούθησε τη συνηθισμένη για τον ίδιο διαδρομή επιστροφής στο σπίτι του, μετά το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος. Οδηγώντας στην εθνική οδό, στη διασταύρωση με το Βελεστίνο, δύο ένστολοι -όπως ισχυρίζεται- άντρες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά από ένα όχημα τύπου βαν, του έδειξαν σήμα στάσης. Θεωρώντας ότι πρόκειται για αστυνομικό μπλόκο -εκεί τον παρέπεμψαν οι στολές τους- σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Οι δύο ένστολοι άντρες ζήτησαν να τους δείξει ταυτότητα, άδεια και δίπλωμα. Συνομιλώντας με τα δύο πρόσωπα που διενεργούσαν τον “έλεγχο”, ένα τρίτο πρόσωπο τον προσέγγισε από την πίσω πλευρά, κλείνοντας το πρόσωπό του με μαύρη κουκούλα. Τον έσυραν μέχρι το εσωτερικό του βαν. Κάτω από τη μαύρη κουκούλα ο 42χρονος άκουγε τους απαγωγείς του να περιγράφουν στοιχεία της οικογενειακής του κατάστασης. Περιέγραφαν με λεπτομέρειες που μένει και τα στοιχεία των μελών της οικογένειάς τους, δείχνοντας ότι η απαγωγή του δεν είναι τυχαία, αλλά είχε βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν υπό!
τη στενή παρακολούθηση των δραστών. Το βαν κινούνταν για αρκετές ώρες με το θύμα της απαγωγής να αντιλαμβάνεται δεμένος χειροπόδαρα και χωρίς να έχει οπτική επαφή με το περιβάλλον γύρω του ότι διένυε χωμάτινους δρόμους από τα διαρκή τραντάγματα που αισθάνονταν. Τρομοκρατημένος δέχθηκε να επιστρέψει μαζί τους στην τράπεζα. Φτάνοντας στο υποκατάστημα, οι απαγωγείς τον απάλλαξαν από την κουκούλα και τα σκοινιά που τον κρατούσαν δεμένο και άλλαξαν την περιβολή τους, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένδυση εργαζομένων σε συνεργείο καθαρισμού, ώστε να κατευθυνθούν όλοι μαζί στην Τράπεζα χωρίς να δώσουν στόχο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης.
Ο διευθυντής ξεκλείδωσε την είσοδο της Τράπεζας και όλοι μαζί πέρασαν στο εσωτερικό της. Υπό την απειλή των πολεμικών όπλων καλάσνικοφ, όπως ο ίδιος τα περιέγραφε- του ζήτησαν τα κλειδιά που ανοίγουν τα δύο αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων. Εκείνος αρνήθηκε ότι τα έχει μαζί του, όμως οι απαγωγείς φαίνεται ότι δεν πείστηκαν, επιμένοντας ότι γνωρίζουν καλά ότι βρίσκονται στα χέρια του και ότι σε διαφορική περίπτωση η ζωή του, αλλά και οι ζωές των μελών της οικογένειάς τους θα διέτρεχαν κίνδυνο. Υπέκυψε, λέγοντας ότι μπορεί να τους δώσει τα κλειδιά μόνο από το ένα ΑΤΜ, τα οποία γνώριζε πού είναι. Οι δράστες πήραν τα χρήματα από το ένα μηχάνημα και συνέχιζαν να απειλούν μέχρι που κατόρθωσαν να πάρουν τα κλειδιά και του δεύτερου ΑΤΜ, αδειάζοντας και αυτό από τα χρήματα, συνολικά περίπου 400.000 ευρώ. Δεμένο και φιμωμένο κλείδωσαν το διευθυντή μέσα στην τουαλέτα του τραπεζικού υποκαταστήματος. Κατάφερε να απεγκλωβιστεί αρκετές ώρες αργότερα και να απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές.

Άλλες πηγές αναφέρονται σε μια ακόμη ληστεία στην ευρύτερη περιοχή με λεία 300.000 ενώ έχουν μπει και πάλι στο μικροσκόπιο οι μεγάλες ληστείες σε Πρέβεζα και Αγρίνιο και Πιερία για τις οποίες εκτός από τους “τρομοκράτες” οι αστυνομικοί έψαχναν και τον Παλαιοκώστα ή όπως λένε τώρα … και τα δύο ενδεχόμενα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε