Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι Πυρήνες πίσω από την έκρηξη;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εξερράγη βόμβα μεσαίας ισχύος έξω από υπουργείο Τύπου. Εκτιμούν ότι κρύβεται από πίσω η Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών – Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του NewsIt λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.

Μέσα σε μία σακούλα είχαν τοποθετήσει άγνωστοι την βόμβα που εξερράγη λίγο πριν τα μεσάνυχτα έξω από το υπουργείο Τύπου, στην οδό Φραγκούδη πλησίον του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το πρώτο στις 23:25 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και το δεύτερο στις 23:29 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δίνοντας περιθώριο 12 λεπτά πριν εκραγεί ο μηχανισμός. 

Στο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή, ενώ κλειστή έμεινε για αρκετή ώρα η Λεωφόρος Συγγρού. 

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του υπουργείου και στην είσοδο του χώρου. Επίσης ζημιές υπήρξαν σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν περιμετρικά του χώρου, ενώ έσπασαν τα τζάμια από παρακείμενες καφετέριες.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt εκτιμούν ότι πίσω και από αυτή την έκρηξη κρύβεται η Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών – Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Αξίζει να σημειωθεί οτι η έκρηξη αυτή γίνεται έξι μόλις ημέρες μετά την έκρηξη υψηλού συμβολισμού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και την έκρηξη στο Υπουργείο Τύπου έχουν υπάρξει περισσότερα από 50 τηλεφωνήματα φάρσες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT

Οι υλικές ζημιές από την έκρηξη

Δείτε το πρώτο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου αμέσως μετά την έκρηξη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε