Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι απατεώνες πότε έκαναν τους λογιστές και πότε του Δημόσιους Υπαλλήλους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατάφεραν να εξαπατήσουν 5 ηλικιωμένους και να “κερδίσουν” συνολικά, πάνω από 4 χιλιάδες ευρώ. Τελικά όμως, συνελήφθησαν…

Οι δύο άνδρες, ηλικίας ηλικίας 43 και 50 ετών, “δούλευαν” στην Τρίπολη Αρκαδίας και στην Σπάρτη Λακωνίας και συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, ύστερα από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δυο τους εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Δημοσίων Υπηρεσιών ή τους λογιστές.
Έπαιρναν από τα θύματά τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου, έως και την 16η Οκτωβρίου  στην Τρίπολη Αρκαδίας και στην Σπάρτη Λακωνίας, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες,
ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους τρεις ηλικιωμένους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Συνολικά από την δράση τους, πήραν πάνω από 4.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.860 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο γίνονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Φθιώτιδα: “Χτενίζουν” την περιοχή για τους ληστές των ηλικιωμένων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε